Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
19. 8. 2013,
20.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Srečko Katanec Dalibor Stevanović Jan Oblak Jan Oblak Josip Iličić Zlatko Dedić

Ponedeljek, 19. 8. 2013, 20.15

8 let

Katanec le delno zadovoljen, prihaja Stevanović

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Selektor Srečko Katanec bo v petek predstavil seznam kandidatov za tekmi z Albanijo in Ciprom, z učinkom reprezentantov pa je lahko le delno zadovoljen. Povabilo je prejel tudi Dalibor Stevanović.

Poljski prvoligaški klub Slask iz Vroclava se je pohvalil, da je na širšem seznamu kandidatov za slovensko izbrano vrsto tudi Dalibor Stevanović. Nazadnje je državni dres oblekel pred tremi leti v Beogradu, zdaj pa je selektorja prepričal z redno tekmovalno formo pri nekdanjem poljskem prvaku. Srečko Katanec bo seznam kandidatov za kvalifikacijski tekmi z Albanijo (6. septembra doma, vstopnice so že na prodaj) in Ciprom (10. septembra v gosteh) objavil v petek, zdravstvene težave pa mu največ sivih las povzročajo pri Bojanu Jokiću. Levi bočni branilec se je poškodoval na zadnji reprezentančni akciji na Finskem ter zaradi bolečin v mišici preskočil uvodna nastopa Villarreala v španskem prvenstvu. Za boljše novice je poskrbelo ponedeljkovo srečanje v Firencah, saj je v dresu Fiorentine debitiral Josip Iličić, 9-milijonska poletna okrepitev iz Palerma. Nedavno sta si nov klub našla Valter Birsa, ki s prestopom med rdeče-črne dviguje veliko prahu, hkrati pa je deležen ogromnega števila pohval (uradno naj bi bil prestop speljan v torek), in Andraž Struna, ki je iz Krakova odšel v Grčijo ter se že predstavil tamkajšnjim gledalcem. Jan Oblak je našel skupni jezik z Benfico, Aleksander Radosavljević pa se še odloča, kje bo nadaljeval kariero. Izključena ni tudi možnost, da bi oblekel zeleno-beli dres Olimpije.

Kako pa so se konec preteklega tedna oziroma v ponedeljek (Josip Iličić ter Zlatko Dedić) izkazali slovenski legionarji, ki igrajo pomembno vlogo v članski izbrani vrsti,? Preverite v spodnjih vrsticah. Med strelce sta se vpisala branilec Siniša Anđelković (Palermo) in Zlatan Ljubijankić, ki je z Omiyo Ardijo vpisal že sedmi zaporedni ligaški poraz, po dolgem času in odsotnosti zaradi poškodbe je na Poljskem zaigral Marko Šuler ...

Samir Handanović: Sezono je začel na način, ki ga imajo vratarji najraje. Z nedotaknjeno mrežo in zmago svojega moštva. Inter je v nedeljo na San Siru z 2:0 premagal Genoo, oba zadetka pa sta bila dosežena v zadnjih 15 minutah. Prvi vratar slovenske reprezentance je branil vso tekmo.

Vid Belec: Štajerec ostaja rezervni vratar. Po Interju je na rezervni klopi sezono začel tudi na Portugalskem. Olhanense je v soboto doma tesno z 1:0 v 2. krogu portugalskega prvenstva odpravil moštvo Pacos de Ferreira. Tako je padlo presenečenje prejšnje sezone, ko je osvojilo tretje mesto. Pred Belcem ima prednost 37-letni veteran Ricardo, nekdanji portugalski reprezentančni vratar, ki je navduševal na Euru 2004.

Jan Oblak:* Na Portugalskem ostaja Škofjeločan, ki je zakopal bojno sekiro z lizbonsko Benfico in bo nadaljeval vratarsko pot pri portugalskem podprvaku, s katerim se bo lahko dokazoval tudi v elitni ligi prvakov. Za zdaj ima status drugega vratarja, prvega trdno drži Artur.

Siniša Anđelković: Palermo je po mnenju italijanskih nogometnih krogov prvi favorit v serie B za vrnitev med najboljšo. V prvem nastopu je pod vodstvom Gennara Gattusa na gostovanju v Modeni osvojil točko (1:1). Priigral jo je prav Kranjčan, ki se je med strelce vpisal po strelu z glavo, v prejšnji sezoni pa branil prav barve Modene. Odigral je vso tekmo.

Mišo Brečko: Köln ostaja neporažen v drugi nemški ligi tudi po petem nastopu, a je kar štirikrat remiziral, kar na lestvici zadošča le za deseto mesto. Kozlički so osvojili točko pri vodilnem Greuther Fürthu. Trboveljčan je kapetanski trak Kölna nosil vso tekmo, pri gostiteljih je do 90. minute igral njegov rojak in nekdanji reprezentančni soigralec Goran Šukalo.

Boštjan Cesar:* Chievo je pri Parmi izvlekel ugoden rezultat, remi brez zadetkov. Ljubljančan in kapetan slovenske reprezentance, ki bo moral zaradi kazni rumenih kartonov preskočiti kvalifikacijsko srečanje z Albanijo (bo pa prišel v poštev za gostovanje na Cipru), je odigral vso tekmo.

Branko Ilić:* Hapoel Tel Aviv je v uvodnem srečanju izraelskega prvenstva doma remiziral z Bnei Sakhninom, gledalci na štadionu Bloomfield pa so zaman čakali na zadetke. Ljubljančan je odigral vso tekmo in si v 89. minuti prislužil rumeni karton.

Bojan Jokić: Zaradi poškodbe mišice je izpustil tudi drugo prvenstveno tekmo Villarreala v španskem prvenstvu. Rumena podmornica je po vrnitvi v prvo ligo zmagala tudi drugič in se znašla pri vrhu lestvice z nekaterimi znamenitimi španskimi velikani.

Dejan Kelhar: Qabala v nedeljo ni izkoristila prednosti domačega igrišča na tekmi z vodilnim Qarabagom. Izgubila je z 0:1, Brežičan pa je ponovno spremljal srečanje na rezervni klopi. Znani ruski trener Jurij Semin mu je v tej sezoni, igral se je četrti krog, v prvi ligi Azerbajdžana namenil le 92 minut.

Dominic Maroh: Köln je remiziral pri vodilnem Greuther Fürthu, v predmestju Nürnberga pa je slovenski reprezentančni branilec odigral vso tekmo in si prislužil solidno oceno. Drugoligaški dvoboj se je končal brez zadetkov.

Andraž Struna: PAS Giannina je doma ugnala Apollon Smirnis, v 76. minuti pa je v igro vstopil Primorec in vknjižil prvi nastop v grškem prvenstvu. PAS Giannina je po dveh krogih na visokem tretjem mestu.

Marko Šuler:* Varšavska Legia se pripravlja na zaključno žogico za ligo prvakov, ko bo v torek gostila Steauo. Prva tekma v Romuniji se je končala z 1:1. V soboto pa Legia ni navdušila v domačem prvenstvu, kjer je v derbiju 5. kroga ostala brez točk v domači Pepsi Areni. Z 1:0 je bila boljša Lechia Gdansk, prvič v tej sezoni pa je zaigral Korošec. Poškodba je odpravljena, na igrišču je prebil vso tekmo.

Armin Bačinović:* Palermo je na gostovanju pri Modeni osvojil točko (1:1), Mariborčan se je znašel v udarni enajsterici in ostal na igrišču do zadnjega sodnikovega piska. Aljaž Struna ni kandidiral za nastop.

Valter Birsa: Primorec je očitno našel novega delodajalca. Na presenečenje mnogih je sprejel ponudbo evropskega velikana AC Milan. Ali bo posojen drugemu klubu, bo znano do konca avgusta.

Josip Iličić: Fiorentina je vstopila v sezono z domačo zmago nad Catanio. Bilo je 2:1, vsi zadetki pa so padli v uvodnih 30 minutah. Iličić je pozdravil poškodbo in se navijačem na štadionu Artemio Franchi predstavil v drugem polčasu, ko je vstopil v igro in odigral 24 minut. Zadetka za vijolice sta dosegla Giuseppe Rossi in David Pizarro. Pri gostih iz Sicilije je na klopi sedel obetavni Slovenec Maks Barišič.

Kevin Kampl: Red Bull Salzburg vlada na avstrijskih zelenicah in je prvi favorit za naslov prvaka. V nedeljo je na krilih najboljšega strelca lige Soriana, ki je zadel v polno z bele točke, premagal Admiro. Slovenec, rojen v nemškem Sollingenu, je odigral 89 minut in bil med bolje ocenjenimi posamezniki vodilnega avstrijskega prvoligaša.

Andraž Kirm: Groningenu je uspel podvig. Moštvo Go Ahead Eagles iz Deventerja je trikrat vodilo, a so gostje še vselej izenačili. Zadnjič v 87. minuti, čeprav so imeli takrat na igrišču le devet igralcev. Ljubljančan je odigral 73 minut, v beležnico sodnika pa se vpisal v zaključku prvega polčasa, ko je prejel rumeni karton.

Rene Krhin: Bologna je v uvodnem krogu naletela na previsoko oviro. Na gostovanju v Neaplju je izgubila z 0:3, pri izbrancih Rafaela Beniteza pa je z dvema zadetkom blestel Slovak Marek Hamšik. Krhin je odigral 79 minut, ko je Napoli že vodil s 3:0, v 3. minuti pa si je Štajerec prislužil rumeni karton.

Jasmin Kurtić: Sassuolo je zgodovinski nastop na olimpijskem štadionu v Torinu, njegov prvi prvoligaški v klubski zgodovini, končal s porazom. Biki so bili v nedeljo boljši z 2:0, Belokranjec pa je pri novincu v serie A odigral vso tekmo.

Dejan Lazarević:* Chievo je remiziral pri Parmi, Domžalčan pa je srečanje na štadionu Ennio Tardini spremljal s klopi, tako da še čaka krstni prvoligaški nastop v dresu Verončanov.

Aleksander Radosavljević:* Izkušeni Gorenjec, ki je nazadnje nogometni kruh okušal na Nizozemskem, še išče novega delodajalca. Morda nadaljuje kariero v domovini.

Roman Bezjak: Ludogorec Razgrad, ki ga v ligo prvakov popelje le čudež (Basel je v Bolgariji zmagal s 4:2), je v soboto nadigral Beroe s 3:0. Nekdanji napadalec Celjanov, ki je v Turkuju debitiral za reprezentanco, ni kandidiral za srečanje. Ludogorec je na lestvici na prvem mestu.

Zlatko Dedić: Dynamo Dresden je v ponedeljek zvečer izgubil na vročem gostovanju pri St. Pauliju. Pirati so bili boljši z 2:1, gostje pa so zapravili lepo priložnost, saj so v 71. minuti prešli v vodstvo, a nato dovolili St. Pauliju, da do konca srečanj preobrne rezultat v svojo prid. Koprčan je odigral 77 minut, igrišče pa je zapustil v trenutku, ko je bil rezultat še 1:1. V tej sezoni še čaka na prvi zadetek, tako kot Dynamo na prvo zmago. Osvojil je le dve točki in je po petih krogih v drugi nemški ligi na zadnjem mestu.

Zlatan Ljubijankić* Omiya Ardija je v tej sezoni pokazala dva različna obraza. Po izvrstnem začetku in rekordnem nizu neporaženosti je zdaj padla v črno luknjo, iz katere ne vidi rešitve tudi po zamenjavi trenerja, ko je kovčke pospravil dr. Zdenko Verdenik. Veverice so v soboto doma izgubile z ekipo Kashiwa Reysol, sedmi zaporedni poraz pa jih je na lestvici pahnil na šesto mesto. Za Omiyo je prvi zadetek dosegel Zlatan, ki je v 45. minuti izkoristil strel z bele točke. Odigral je 77 minut.

Tim Matavž: V pričakovanju gostovanja v Milanu, kjer bo iskal možnost senzacije in vstop v ligo prvakov, ter novinarskih selitev v Španijo oziroma Italijo, je v gosteh pri Heraclesu odigral zadnjih 11 minut. Dvoboj se je končal z 1:1, PSV pa je prišel do točke s poznim zadetkom, doseženim šele v 86. minuti.

Milivoje Novaković* Odkar se je po odpravljeni poškodbi vrnil na igrišče, še čaka na prvi zadetek na Japonskem. Dočakal ga ni niti v soboto, ko je Omiya Ardija doma izgubila s Kashiwo, je bil pa nad njim storjen prekršek za kazenski strel. Odigral je 90 minut, kar je dobra novica za selektorja, saj je s tem pokazal, da je telesna pripravljenost na visoki ravni. V 86. minuti je prejel rumeni karton.

Ne spreglejte