Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
15. 8. 2015,
14.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andraž Šporar NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 15. 8. 2015, 14.24

7 let, 12 mesecev

Kapetan Olimpije bi bil spet rad kot Mario Balotelli

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kapetan Olimpija Andraž Šporar ima težave s poškodbo in še ne ve, ali bo lahko na nedeljskem derbiju igral. Branilec Nemanja Mitrović bo zagotovo nastopil. "V Maribor gremo po zmago!" sporočata oba.

Zadnji derbi, ki ga je odigral Andraž Šporar v Mariboru, je izgubil z 1:4. Na predzadnjega ima veliko lepše spomine. Pri remiju s 3:3 je blestel in zabil tudi evrogol, ki se ga je razveselil v slogu italijanskega zvezdnika Maria Balotellija na evropskem prvenstvu 2012. "Upam, da bo tudi tokrat podobno. Bomo videli. Derbi je vedno posebna tekma. Ne igra se samo za tri točke, ampak tudi za prestiž. Pred derbijem smo oboji pod vrhom in imamo enako število točk. Tudi zaradi tega se tekme zelo veselimo," je na petkovi novinarski konferenci povedal mladi napadalec Olimpije, ki na zadnji tekmi zaradi poškodbe ni igral.

Bo do nedelje zvečer nared? "Ne vem. V zadnjih štirih dneh sem treniral po prilagojenem programu. Nisem vadil z ekipo. Z gležnjem je vsak dan bolje, do tekme sta še dva dneva. Bomo videli, kaj bo na koncu rekla zdravniška služba. Recimo, da so možnosti 60 proti 40 odstotne v korist tega, da bom nastopil. No, recimo, da je 50-50," se je popravil 21-letni napadalec, ki je v štirih prvenstvenih nastopih v tej sezoni zabil dva gola.

Ne bo konec sveta

"V sredo so moji soigralci tudi brez moje pomoči odigrali fantastično tekmo. Taktično so igrali zelo dobro in nadigrali Koper. Nimam kaj za dodati. Vse se je videlo na igrišču," je bil Ljubljančan navdušen nad zmago s 4:1, ki je bila druga zaporedna. Zdaj si želi, da bi se v Ljudskem vrtu veselil še tretje. "Če izgubimo, ne bo konec sveta, a seveda bi bilo bolje, če bi se domov vrnili s tremi točkami. Verjamem, da se bomo, a v vsakem primeru smo šele na začetku prvenstva. Karkoli se zgodi, ne bo še nič odločenega. Enako velja za Maribor," pravi nogometaš, ki je med mlajšimi v moštvu, a po novem vseeno nosi kapetanski trak.

Kako se z njim na roki počuti? "Mislim, da se dobro kosam z odgovornostjo, ki jo prinaša kapetanski trak. Sem odrasel in pomagam mlajšim. S tem nimam težav. Tudi starejši soigralci me podpirajo, tako kot jaz njih. Spoštovanje je medsebojno. Vse je tako, kot mora biti," je še dejal napadalec, ki dres Olimpije nosi četrto sezono. V tem času je prispeval 31 golov.

V Mariboru so padala tudi velika evropska imena

Ob njem je stal dve leti starejši Nemanja Mitrović, tudi on je v Ljubljani že četrto sezono. Odigral je že nekaj derbijev, veseli se tudi naslednjega.

"Maribor je zelo dobra ekipa. To je dokazal lani, ko se je uvrstil v ligo prvakov, pa tudi pred tem, ko je kar trikrat zapored igral v skupinskem delu evropske lige. Še posebej dobri so Mariborčani v Ljudskem vrtu. Tam so padala tudi velika evropska imena. Maribor je favorit, a mi se bomo maksimalno potrudili, da pridemo do uspeha. Gremo po zmago. Želimo pokazati, da znamo igrati. Dvigujemo se iz kroga v krog in smo vse boljši," je povedal 193 centimetrov visoki branilec.

Po novem osrednji par branilcev sestavlja skupaj z nekdanjim reprezentantom Dejanom Kelharjem, s katerim sta do zdaj skupaj odigrala dve tekmi. V obeh je Olimpija zmagala. "Dejan se je ekipi priključil nekoliko pozneje, šele v Krškem sva prvič igrala skupaj. Še se loviva, a mislim, da bo iz tekme v tekmo bolje. Potrebujeva nekaj časa, a nama gre že zdaj dokaj dobro. Škoda, da sva proti Kopru prejela gol, ampak se zgodi. Glave gor. Zdaj se moramo dobro pripraviti na derbi v Mariboru," je dejal nogometaš, ki je odraščal v mladinski šoli slovitega Interja iz Milana.

Če bodo upoštevali trenerja, se nimajo česa bati

Z odgovorom na vprašanje, koga v vrstah Maribora najbolj ceni, ni presenetil. "Marcos Tavares je najboljši igralec Maribora. To je dokazal tudi na tekmi proti Celju," je prepričan Mitrović. "Podrobno bomo analizirali sredino tekmo Maribora proti Celju in tudi preostale, ki so jih odigrali. Pripravili se bomo na njihove dobre in slabe lastnosti. Če bomo upoštevali vse zamisli našega trenerja, se nimamo česa bati," je za konec sporočil visokorasli Ljubljančan.

Ne spreglejte