Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 3. 2015,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

John Terry Chelsea PSG Zlatan Ibrahimović

Petek, 13. 3. 2015, 12.30

8 let

Kapetan Chelseaja vrnil žogico Ibrahimoviću (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Švedski as Zlatan Ibrahimović je po dvoboju v Londonu, na katerem je bil izključen, nogometaše Chelseaja primerjal z dojenčki. Kapetan John Terry poudarja, da so se podobno obnašali tudi igralci PSG.

Dvoboj med Chelseajem in Paris St. Germainom ne bo tako hitro pozabljen. O njem se bo razpredalo še nekaj časa, zagotovo vsaj do 19. marca, ko bo zasedala disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (UEFA) in obravnavala izključitev Zlatana Ibrahimovića. Šved si je zaradi prekrška nad Oscarjem v 31. minuti prislužil neposredni rdeči karton.

Sodnik Bjorn Kuipers je takoj segel v žep in mu pokazal pot v slačilnico, nogometna javnost pa je po ogledu počasnega posnetka postala razdeljena, saj ni manjkalo kritik, da je bila kazen dosojena prestrogo in bi moral zvezdniški, a pogosto zelo muhasti Skandinavec prejeti le rumeno opozorilo.

Ibrahimović, ki še čaka na prvo lovoriko v ligi prvakov, je po dvoboju podal šaljivo primerjavo, da so ga nogometaši Chelseaja takrat, ko se je Oscar valjal po tleh, spominjali na dojenčke. Obstopili so sodnika in od njega zahtevali, da strogo kaznuje napadalca pariškega kluba. Zgodba o "enajstih dojenčkih" v modrih dresih se je močno dotaknila kapetana Johna Terryja, ki je čutil odgovornost, da javnosti poda svoje razmišljanje. "Vsaka ekipa je tako poredna kot druga. To je del igre," je opomnil švedskega napadalca, da so na srečanju v Londonu sodnika na podoben način obkrožali tudi nogometaši PSG.

"Ko vidiš, kako pritiskajo na sodnika v želji, da bi našemu igralcu pokazal karton, ti ne preostane drugega, kot da jim odgovoriš in jim skušaš to preprečiš. Ko gledaš, kako pet ali šest igralcev tekmeca obkroža sodnika, pomisliš najprej na podporo soigralcem. Če moram zato preteči 20 ali pa 30 metrov, ni to lepo za oko, a ko se odpravim, se mi pridruži še štiri ali pet soigralcev. To je pač del igre," je dejal 34-letni branilec, ki mu Jose Mourinho neizmerno zaupa. V tej sezoni bo ostal brez evropske lovorike.

Ne spreglejte