Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
2. 2. 2015,
1.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Kampl Josip Iličić Dejan Lazarević Rene Krhin Zlatan Ljubijankić Nejc Pečnik

Ponedeljek, 2. 2. 2015, 1.15

8 let

Kampl poskrbel za vrhunec, Iličić čaka do zadnjega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Med slovenskimi legionarji, ki so lani oblekli državni dres in se med zimskim prestopnim rokom napotili drugam, najbolj izstopa rumeno-črni Kevin Kampl. Slovenska kolonija na Japonskem se je okrepila.

Na naslovnicah se je po zimskem prihodu k drugemu delodajalcu največkrat znašel Kevin Kampl. Šele 24-letni slovenski nogometni zvezdnik se je iz Salzburga z navdušenjem preselil v Dortmund, ki leži blizu Solingena, njegovega rojstnega mesta. Borussia je zanj odštela 12 milijonov evrov, Kampl pa je v rumeno-črnem dresu že debitiral v nemškem prvenstvu in požel pozitivne ocene.

Krhin bo delal družbo Oblaku in Jokiću

Slovenija ima v najmočnejših ligah na svetu kar nekaj predstavnikov. V Španiji sta v tej sezoni samevala Jan Oblak (Atletico Madrid) in Bojan Jokić (Villarreal), ki še okreva po poškodbi, tako da se še ni vrnil na igrišča, zdaj pa jima bo v priljubljeni primeri division delal družbo še Rene Krhin.

Štajerec je pri Interju v serie A zaman čakal na večjo minutažo, zdaj bo kot posojen nogometaš skušal polno tekmovalno formo doseči pri Cordobi, ki se v španskem prvenstvu bori za obstanek in računa na pomoč mladega slovenskega zveznega igralca.

Iličić se še obotavlja, Lazarević odhaja drugam

Na Apeninskem polotoku se je v času zimskega prestopnega roka največkrat omenjalo Josipa Iličića. Ni zadovoljen s klubskim statusom v Firencah, omenjala se je sprememba klubskega okolja, do katerega pa za zdaj še ni prišlo. Kranjčan ni želel okrepiti drugoligaškega kluba iz Bologne, vijolice iz Toskane pa niso našle skupnega jezika s ponudbo Torina. Vedno manj je tudi možnosti, da bi Fiorentino zapustil njegov dober prijatelj in dolgoletni soigralec Jasmin Kurtić.

Tik pred koncem prestopnega roka naj bi vendarle prišlo do selitve slovenskega reprezentanta v serie A. Za njo bo poskrbel Dejan Lazarević. Hitri Domžalčan se iz Chieva odpravlja v Sassuolo, ki je v nedeljo šokiral Handanovićev Inter. K spečemu milanskemu velikanu se je iz Turčije vrnil njegov stanovski kolega Vid Belec, ki ne bo več s statusem posojenega vratarja branil za Konyaspor.

Po Novakoviću in Ljubijankiću še Pečnik

Ogromno sprememb se je pripetilo na Japonskem, kjer že dlje časa v konici napada navdušujeta ljubljanska samuraja. Milivoje Novaković, drugi najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov in daleč najboljši v kvalifikacijah za EP 2016, se je iz Šizuoke preselil v Nagojo. Postal je član japonskega prvoligaškega kluba Nagoya Grampus Eight.

Na Japonskem se bo tudi v prihodnji sezoni srečeval z nekdanjim klubskim soigralcem Zlatanom Ljubijankićem, ki ostaja v Saitami, a je dres Omiye Ardije zamenjal s tistim, ki ga nosijo nogometaši Urawe Red Diamonds.

Slovensko kolonijo v deželi vzhajajočega sonca je okrepil Nejc Pečnik, ki se je iz Beograda, kjer je pri Crveni zvezdi vladala velika plačna nedisciplina, preselil k japonskemu drugoligašu JEF United Ichihara Chiba.

Veliko možnosti za zamenjavo okolja se pripisuje tudi branilcu Gregorju Balažicu, za katerega pa se zanimajo tudi nekateri kandidati iz vzhodnih držav, kjer bo prestopni rok trajal še nekaj tednov, tako da se Prekmurcu pretirano še ne mudi. Morda pa s kakšno spremembo postreže tudi današnji, vedno zanimiv zadnji dan prestopnega roka v Angliji, Franciji, Italiji in Nemčiji.

Ne spreglejte