Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 2. 2015,
12.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Planet TV Kevin Kampl Jan Oblak Jan Oblak Borussia Dortmund Atletico Madrid Šahtar Doneck Bayern München PSG Chelsea Jose Mourinho Zlatan Ibrahimović

Ponedeljek, 16. 2. 2015, 12.42

8 let

Kampl in Oblak v čakalnici, kot prva v "ring" prijatelja Ibrahimović in Mourinho

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zdaj se začenja zares. Če je skupinski del ponudil ogrevanje, v katerem so favoriti upravičili pričakovanja in se brez večjih težav uvrstili med 16 najboljših, izločilni del prinaša novo dramatiko.

Nekateri klubski velikani bodo v boj za evropsko krono krenili z zimskimi novinci, med katerimi je tudi nekaj zvenečih okrepitev, eno izmed njih predstavlja tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl (Borussia Dortmund), drugi pa se bodo v osmino finala podali z bolj ali manj nespremenjenimi udarnimi postavami. Na seznamu največjih favoritov še vedno izstopajo branilec naslova Real Madrid, Barcelona, Bayern München in mariborski znanec Chelsea, preostal ducat udeležencev osmine finala pa jim bo želel stopiti na prste in jim prekrižati načrte.

Parižani izgubili točki in kar štiri igralce

V torek, ko bo uradno prerezan rdeči trak letošnjih nogometnih užitkov, ki jih v tekmovanju vseh tekmovanj ne manjka, bodo na delu štirje klubi. Derbi dneva bo predstavljal spopad med francoskim prvakom, ki mu v zadnjih tednih ne cvetijo rože, ter vodilnim angleškim premierligašem. Srečanje med Paris St. Germainom in Chelseajem prihaja ob nepravem času za Parižane, ki so v soboto zapravili nemogoče na prvenstveni tekmi s Caenom. Še v zadnji minuti rednega dela so vodili z 2:0, nato pa po razburljivi končnici osvojili le točko (2:2).

Za še večje nezadovoljstvo v vrstah bogatega kluba so poskrbele poškodbe štirih pomembnih igralcev, ki so izgubljeni za torkov spopad z londonskimi modri. Trener Laurent Blanc, ki se je moral zaradi zadnjega spodrsljaja naposlušati kritik, je ostal brez Lucasa Moure, Marquinhosa, Sergea Aurierja in Johana Cabayeja. Zaradi poškodb je dvoboj proti Caenu končal le z devetimi "zdravimi" igralci in zamudil priložnost, da bi se povzpel na vrh.

Ibrahimović še čaka na evropski naslov

Zdaj prihaja tekmec, ki je v prejšnji sezoni poskrbel za enega največjih razočaranj. PSG je v četrtfinalu lige prvakov izpadel proti Chelseaju, čeprav je dobil prvo tekmo s 3:1, nato pa vse do zadnjih minut na štadionu Stamford Bridge brez poškodovanega Zlatana Ibrahimovića izgubljal le z 0:1. Na koncu je izpadel, Šved pa je zamudil še eno priložnost, da bi bogato kariero okronal z naslovom evropskega prvaka. Ibrakadabri se letos ponuja nova, a žreb ni bil naklonjen francoskim prvakom, saj bo na drugi strani stal razigran Chelsea, pri katerem vedno večjo vlogo dobiva tudi kolumbijski novinec Juan Cuadrado. Obračun bo v znamenju srečanja Ibrahimovića in trenerja Joseja Mourinha, ki ga skandinavski virtuoz izjemno spoštuje. Stkala sta odkrito prijateljstvo, ki ga ne bosta skalila niti atraktivna obračuna v ligi prvakov, po katerem se bo evropska sezona za poraženca končala.

Portugalec namerava z Diegom Costo in Cescom Fabregasom, ki sta v prejšnji sezoni igrala na Pirenejskem polotoku, popraviti evropski iztržek iz sezone 2013/14, ko so modri izpadli v polfinalu.

Šahtar še ni začel s prvenstvom, Bayern pa ponižuje tekmece

Himna lige prvakov bo ponosno odmevala v Parizu, donela pa bo tudi iz zvočnikov modernega štadiona v Lvivu, ki je leta 2012 gostil srečanja evropskega prvenstva v nogometu, v tej sezoni pa predstavlja začasni dom ukrajinskim prvakom. Šahtar zaradi vojnih razmer v Donecku ne sme igrati na svoji Donbass Areni, v Lvivu pa se počuti odlično, kar je dokazal tudi v skupinskem delu. Blestel je zlasti brazilski napadalec Luiz Adriano, najboljši strelec lige prvakov, ki je dosegel kar devet zadetkov, od tega večino proti BATE Borisovu.

Ukrajinski klub letos še ni odigral uradne tekme, saj se bo prvenstvo v državi, ki se v zadnjih mesecih pojavlja na naslovnicah zaradi vse prej kot športnih razlogov, nadaljevalo šele čez nekaj tednov. Šahtar se je na evropske izzive z velikim Bayernom pripravljal v Španiji, v torek pa bo imel opravka z bavarskim strojem, ki je v soboto pomendral Hamburger SV in mu z zmago 8:0 prizadejal enega najvišjih porazov v klubski zgodovini.

Svetovni prvaki pri Bayernu dvignili formo

Katalonski strateg Josep Guardiola je ob pravem času vstopil v formo, s katero je bil v jesenskem delu za nekaj razredov boljši od tekmecev v bundesligi, zvezdniki, med katerimi izstopajo svetovni prvaki iz Brazilije, člani nemške izbrane vrste, pa so ob ogromni pomoči najboljšega strelca Arjena Robbena, francoskega povratnika Francka Riberyja, poljskega golgeterja Roberta Lewandowskega, hitrega Avstrijca Davida Alabo (avstrijski novinarji so ga izbrali za najboljšega avstrijskega športnika leta 2014) in drugih velemojstrov ogromni favoriti za preboj med najboljših osem.

Bayern noče izpustiti priložnosti, da bi se potegoval za evropsko lovoriko na finalnem srečanju v Berlinu, kjer bi bil kot nemški predstavnik deležen ogromne podpore.

V sredo bodo na delu Basel, Porto, Schalke in branilec naslova Real Madrid, nato pa se bodo prihodnji teden predstavili še Arsenal, Monaco, Juventus, Kamplova Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Oblakov Atletico Madrid, Manchester City in Barcelona.

Dvoboj med nesramno bogatim angleškim prvakom in katalonskim nogometnim ponosom, ki je v izvrstni formi in na krilih razigranega južnoameriškega atomskega napada Messi – Neymar – Suarez preskakuje oviro za oviro, je bil takoj po žrebu proglašen za veliki derbi osmine finala.

Ne spreglejte