Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
19. 4. 2015,
9.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jose Mourinho Louis van Gaal Chelsea nogomet

Nedelja, 19. 4. 2015, 9.21

8 let

Kako zmagati brez priložnosti? Mourinho: Take tekme imam najraje.

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Londonski Chelsea hiti proti naslovu angleškega prvaka. Jose Mourinho je po zmagi v derbiju proti Manchester Unitedu ušel Arsenalu na neulovljivih deset točk.

Tekmo na Stamford Bridgeu bi lahko na kratko opisali z besedami: igral je United, zmagal pa Chelsea. In resnično je bilo tako. Rdeči vragi so imeli več kot 70-odstotno posest žoge in zrelejše priložnosti, a je Chelsea iz skoraj svoje edine priložnosti zadel in odločil o zmagovalcu.

V 38. minuti je John Terry od zadaj podrl Radamela Falcaa, sodnik bi se lahko odločil tudi za prekršek, a se ni. Do žoge je prišel Cesc Fabregas, jo podaljšal do Oscarja, ki je z izjemno podajo s peto zaposlil Edena Hazarda, ta pa je hladnokrvno med nogami premagal Davida de Geo.

Londončani potrebuje le še osem točk

"Statistika me ne zanima," je po tekmi za Sky Sports dejal Jose Mourinho. "Nasprotnik ima lahko zaradi mene 99-odstotno posest. Mi smo igrali z načrtom in strategijo, zato nas ne zanima posest. Zanimale so nas samo točke, tukaj pa smo bili uspešni," je še dodal Portugalec.

"Na tekmo smo se pripravljali ves teden in s svojim odličnim načrtom dosegli, da so nekateri pomembni igralci Uniteda izginili iz vidnega polja. Videl jih ni nihče. Vem, kaj si ljudje mislijo o naši predstavi, a nogomet je strategija. Take tekme imam najraje," je Mourinho spet pokazal, da se da zmagati tudi brez priložnosti. Če kdo to zna, zna to ravno kontroverzni Portugalec.

Londončane zdaj le še centimetri ločijo od petega naslova angleškega prvaka. "Vsi si želimo osvojiti ta naslov, pa ni pomembno, kako. Če bomo naslov osvojili v zadnjem krogu, pa naj bo tako. Ne bom si veliko belil glave. Potrebujemo še osem točk. Torej dve zmagi in dva remija," je sklenil Mourinho.

Najboljša predstava v sezoni premalo za Chelsea

Na drugi strani je bil po tekmi vidno razočaran trener Manchester Uniteda Louis van Gaal, ki je lovil sedmo zaporedno prvenstveno zmago, a od tega ni bilo nič. Njegovi varovanci so naredili vse, kar je bilo potrebno, a ostali praznih rok. "To je bila naša najboljša predstava v tej sezoni. Izjemno sem zadovoljen z videnem, z rezultatom pa nikakor ne. Nismo bili učinkoviti v napadu, vseeno pa smo si priigrali veliko priložnosti, ne glede na postavitev Chelseaja. V prvem polčasu smo imeli tri priložnosti, Chelsea nič, v drugem osem, Chelsea tri. To je super, a žal priložnosti nismo izkoristili," je zamujeno priložnost objokoval nizozemski strateg.

"Bili smo boljši nasprotnik, dominantnejši, a v nogometu šteje le rezultat," je dodal van Gaal in komentiral mnenje Mourinha: "Ne strinjam se, da nas je Jose taktično premagal, da smo igrali v žepu Chelseaja, a vsak ima svoje mnenje. Naslov neke pesmi je, da zmagovalec pobere vse, tudi v nogometu je tako."

Ne spreglejte