SiolNET. Sportal Nogomet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako se bo obnesla nevarna igra Zavrčanov, 1. del?

4

termometer

 | Foto:
Že danes bo Zavrč odigral prvo tekmo po nenadni, brez dvoma šokantni zamenjavi na trenerski klopi. Gostil bo Gorico.

Viktor Trenevski, ki je Zavrč iz druge lige popeljal do delitve drugega mesta na prvenstveni razpredelnici prve slovenske lige po prvem delu sezone, je moral s trenerskega stolčka po šokantni odločitvi predsednika Zavrčanov Mirana Vuka. Mož, ki vleče glavne poteze v klubu iz najbolj nogometne slovenske vasi, je po porazu v Kranju postregel z odločitvijo, ki je šokirala vso državo.

Igra, ki jo igra, je zelo nevarna. Vsaj kar zadeva nogomet, seveda. Zakaj se je odločil, kot se je, ve zgolj peščica. Ozadje zgodbe ni znano širši javnosti, zato zdaj celotna nogometna Slovenija z zanimanjem spremlja završko zgodbo in pričakuje, kaj bo sledilo. Prvi odgovor bodo vsi radovedneži dobili že danes.

V goste prihaja Gorica, ki ima z Zavrčem trenutno enako število točk in skupaj s Koprom ter velenjskim Rudarjem bije četveroboj za Evropo. Zavrčane bo vodil dozdajšnji pomočnik trenerja Željko Orehovec, ki je bil, vsaj uradno, trener že poprej, saj Trenevski ni imel ustrezne licence. Zanimivo bo videti, kako se bo obnesel ob čisto pravem trenerskem debiju med elito. Naloga ne bo lahka.

Zavrčani igrajo na karto domačega igrišča, pred svojimi navijači so v tej sezoni zelo učinkoviti. Celo najbolj v celotni ligi. Gostje, ki so povsem italijansko obarvani, imajo na drugi strani zelo kakovosten igralski kader, ki je zdaj še bolj uigran in bo v drugem delu sezone skušal pokazati, kaj v resnici zmore.

Minus za Zavrč je odsotnost nekaterih nogometašev – Sandi Čeh in Marko Roškar sta še vedno poškodovana, prav tako tudi Josip Golubar –, prav gotovo v najboljšem položaju ni niti Doris Kelenc, ki je v dobri formi, a je po trenerski menjavi izrekel nekaj krepkih na račun klubskega ustroja, kar vodilnim pri Zavrču ni moglo biti pogodu. Zato je verjetno pod pritiskom.

Pri gostih je manjkajočih še več. Poškodovana sta Abel Gigli in mladi branilec Tine Kavčič, medtem ko so kaznovani kar trije. Pravice nastopa v Zavrču nimajo Luca Berardocco, Alessandro Favalli in Amadej Vetrih.

Kdo je favorit današnje tekme, je težko napovedati. Razvoj tekme gre lahko v vse smeri. Vsekakor naj bi bilo zanimivo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin