Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 7. 2014,
8.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Krka NK Maribor NK Maribor NK Rudar NK Koper NK Radomlje NK Gorica NK Domžale NK Celje NK Zavrč

Ponedeljek, 21. 7. 2014, 8.25

8 let

Kako je Olimpija pristala na vrhu, Domžale pa častile 18-letnega junaka? (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na slovenskih zelenicah je bilo ta konec tedna zelo živahno, saj se je začela nogometna liga - Prva liga Telekom Slovenije. Na petih tekmah je padlo deset zadetkov in ni bilo niti enega remija.

Zelo všečno igro so pred skoraj praznimi tribunami v Stožicah (zbralo se je okoli 400 navijačev) pokazali nogometaši Olimpije, ki so po dolgem času zmagali na uvodni tekmi slovenske nogometne lige. Tokrat so bili s 3:1 boljši od Krke. S to zmago so trenutno vodilni na lestvici, kar je v zadnjih sezonah zelo redek prizor.

Nogometaši Maribora, aktualni državni prvaki in branilci naslova, so se morali za prvo zmago pošteno potruditi, saj so odpor Velenjčanov strli šele v 71. minuti po golu Mitje Vilerja. Obe ekipi sta si ustvarili veliko priložnosti, več zadetkov pa sta preprečila razpoložena vratarja na obeh straneh.

Zavrč je v uvodnem dejanju sezone z izdatno pomočjo sreče in odličnega vratarja Marka Ranilovića v gosteh odpravil Celjane, ki so kar štirikrat nastreljali okvir vrat, v zadnjih sekundah srečanja pa zapravili še strel z bele točke.

Domžalčani so v obračunu nekdanjih slovenskih prvakov v Novi Gorici tesno ugnali vrtnice, strelskega prvenca pa se je razveselil komaj 18-letni up Alen Ožbolt. Gorica je po Moldeju izkusila še drugi poraz, trener Luca Apolloni pa je po odhodu številnih posojenih igralcev Parme naletel na težave pri odrejanju udarne enajsterice.

Novinec v Prvi ligi Telekom Slovenije, Radomlje, je v nedeljo dobro napolnil tribune domžalskega štadiona in se hrabro upiral koprskim favoritom. Več od častnega zadetka ni šlo, kanarčki so bili boljši ter dokazali, da tri zaporedne zmage v kvalifikacijah za ligo Europa niso naključne.

Bi radi podoživeli najbolj zanimive trenutke prvega kroga ter vseh deset zadetkov? Vabljeni k ogledu vrhuncev!

Ne spreglejte