Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
12. 1. 2017,
17.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Luka Zahović Marcos Tavares Darko Milanič Aleš Mertelj

Četrtek, 12. 1. 2017, 17.00

6 let, 7 mesecev

Začetek zimskih priprav nogometašev Maribora

Kako je bilo na prvem treningu Maribora v letu 2017

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

1

Priprave na drugi del sezone so danes začeli tudi nogometaši Maribora. Na prvem treningu po prvem delu vodilne ekipe Prve lige Telekom Slovenije ni manjkalo dobre volje, prav tako pa ne novinarskih ekip.

Prvi trening Maribora v letošnjem letu:

"Načrt priprav sem izdelal že pred koncem tekmovalnega obdobja, potem pa sem nogometaše zato, ker smo po prvem delu prvenstva vodilni, nagradil s tremi dodatnimi prostimi dnevi," je pred začetkom prvega treninga novinarjem povedal trener Maribora Darko Milanič. Na vrhu lestvice ima Maribor enako število točk kot Olimpija, ki je priprave začela v ponedeljek, a je pred njo zaradi boljše razlike v zadetkih.

Najprej v Moravske Toplice, potem v Turčijo

Na prvi trening v letošnjem letu je prišlo 27 nogometašev, manjkala sta le mlada Žan Celar in Adis Hodžić, ki imata obveznosti v reprezentanci do 18. leta. Mariborčani bodo v domačem okolju trenirali do nedelje, ko jih čaka odhod v tradicionalno pripravljalno bazo v Moravske Toplice, medtem ko bodo osrednji del priprav opravili v Turčiji, kamor se bodo odpravili 30. januarja.



Do 25. februarja, ko jih na prvi prvenstveni tekmi takoj čaka derbi z Olimpijo v Ljudskem vrtu, bo Maribor najverjetneje odigral devet pripravljalnih tekem. Tri pred odhodom na glavni del priprav, pet v Turčiji in zadnjo, generalko pred nadaljevanjem prvenstva teden dni pred obračunom z Olimpijo.

Kaj je povedal Darko Milanič?

Pozorni bodo na vsako malenkost

"Pripravljen je načrt A, a smo predvideli tudi nadomestnega, saj je zima specifična. Zavedam se, da bomo morali kdaj spremeniti določene zadeve in da bo potrebna ustrezna mera prilagodljivosti. Delali bomo v slabših vremenskih razmerah, tudi na umetni travi. Zamisel je takšna, da ne bomo kot v nekdanjih časih sprva le nabirali kondicijo in moč, ampak bomo že od prvega dne postavljali temelje, tako da bomo pomešali vse zahteve in hitro namenili poudarek tudi taktičnim zadevam," je še dejal Milanič.

"Pozorni bomo na vsako malenkost. Ker imamo več časa, bo obseg treningov v uvodni fazi drugačen kot ob koncu pripravljalnega obdobja. Želim se povsem osredotočitit na naše naloge od prvega trenutka, to je edina pot," je dodal trener Maribora.

Kaj je povedal Aleš Mertelj?

Odšel je en, prihodov še ni

Vsi nogometaši so zdravi in pripravljeni. Nekaj težav ima le izkušeni napadalec Milivoje Novaković, ki je bolan, pri Mariboru bodo pazljivi tudi z branilcem Matejem Palčičem, ki ima težave s tetivo.

Novincev za zdaj še ni, odšel je samo branilec Erik Janža. Kdo vse bo še odšel ali prišel, ni znano. Športni direktor Zlatko Zahović, ki je glavni kadrovik mariborskega kluba, je v zadnjih mesecih tiho. Tudi tokrat je bilo tako.


Prvi trening Maribora v sliki in besedi:

Preden so šli na zelenico, so mariborski nogometaši stopili pred novinarske mikrofone. | Foto: Matjaž Vertuš Preden so šli na zelenico, so mariborski nogometaši stopili pred novinarske mikrofone. Foto: Matjaž Vertuš Zraven je bil tudi izkušeni Aleš Mertelj, ki je član Maribora že od leta 2009. | Foto: Matjaž Vertuš Zraven je bil tudi izkušeni Aleš Mertelj, ki je član Maribora že od leta 2009. Foto: Matjaž Vertuš V središču pozornosti je bil seveda tudi trener Darko Milanič. | Foto: Matjaž Vertuš V središču pozornosti je bil seveda tudi trener Darko Milanič. Foto: Matjaž Vertuš Na prvem treningu je bilo 27 nogometašev Maribora. | Foto: Matjaž Vertuš Na prvem treningu je bilo 27 nogometašev Maribora. Foto: Matjaž Vertuš Bilo je zelo mrzlo. Temperature, ki so v teh dneh zajele Slovenije, za treniranje na prostem niso najbolj primerne. | Foto: Matjaž Vertuš Bilo je zelo mrzlo. Temperature, ki so v teh dneh zajele Slovenije, za treniranje na prostem niso najbolj primerne. Foto: Matjaž Vertuš Kapetan in najboljši strelec v zgodovini Maribora Marcos Tavares se je pred mrazom zaščitil tako, da si je ustnice namazal s posebno kremo. | Foto: Matjaž Vertuš Kapetan in najboljši strelec v zgodovini Maribora Marcos Tavares se je pred mrazom zaščitil tako, da si je ustnice namazal s posebno kremo. Foto: Matjaž Vertuš Ljubljenec tribun Ljudskega vrta je bil tako kot vedno dobro razpoložen in nasmejan. | Foto: Matjaž Vertuš Ljubljenec tribun Ljudskega vrta je bil tako kot vedno dobro razpoložen in nasmejan. Foto: Matjaž Vertuš Nekoliko slabše volje je bil verjetno Milivoje Novaković, ki je rahlo zbolel, a se je na treningu vseeno pojavil. | Foto: Matjaž Vertuš Nekoliko slabše volje je bil verjetno Milivoje Novaković, ki je rahlo zbolel, a se je na treningu vseeno pojavil. Foto: Matjaž Vertuš Zraven je bil tudi mladi Luka Zahović. | Foto: Matjaž Vertuš Zraven je bil tudi mladi Luka Zahović. Foto: Matjaž Vertuš Najboljši strelec prvega dela slovenskega prvenstva v pogovoru s trenerjem. | Foto: Matjaž Vertuš Najboljši strelec prvega dela slovenskega prvenstva v pogovoru s trenerjem. Foto: Matjaž Vertuš 21-letni napadalec je v prvem delu prvenstvene sezone v 14 nastopih dosegel 10 golov. | Foto: Matjaž Vertuš 21-letni napadalec je v prvem delu prvenstvene sezone v 14 nastopih dosegel 10 golov. Foto: Matjaž Vertuš Nigerijec Sunny Omoregie se je ustavil pri petih. | Foto: Matjaž Vertuš Nigerijec Sunny Omoregie se je ustavil pri petih. Foto: Matjaž Vertuš Takole je treniral izkušeni branilec Marko Šuler. | Foto: Matjaž Vertuš Takole je treniral izkušeni branilec Marko Šuler. Foto: Matjaž Vertuš Nogometaši Maribora bodo v nedeljo odšli na priprave v Moravske Toplice. Konec meseca jih čaka pot v Turčijo. | Foto: Matjaž Vertuš Nogometaši Maribora bodo v nedeljo odšli na priprave v Moravske Toplice. Konec meseca jih čaka pot v Turčijo. Foto: Matjaž Vertuš

Ne spreglejte