Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
3. 7. 2013,
22.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marcos Tavares Ante Čačić NK Maribor NK Maribor

Sreda, 3. 7. 2013, 22.10

8 let

Kaj se dogaja v Mariboru? Blamaža in poraz z 0:7!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Res je, da je šlo za prijateljsko tekmo, a vseeno. Nogometaši Maribora so si privoščili sramoto na tekmi proti nemškemu drugoligašu Kaiserslauternu.

Zgolj naključje ali kaj drugega? V prvi tekmi, odkar je postalo jasno, da se je Zlatko Zahovič poslovil od mesta športnega direktorja NK Maribor, so slovenski prvaki doživeli pravcati polom, ki si ga klub s takšnim ugledom prav gotovo ne bi smel privoščiti. V zadnji pripravljalni tekmi so doživeli prvi poraz. In to kakšnega. V Avstriji so se pomerili proti nemškemu drugoligašu Kaiserslauternu in izgubili kar z 0:7.

Res je, da so igrali brez Agima Ibraimija in Marcosa Tavaresa, ki imata zdravstvene težave, a vseeno. Dva gola so prejeli v prvem polčasu, v drugem pa je šlo vse po zlu. Kar pet golov je približno 1000 gledalcev, kolikor se jih je zbralo v Strassu, videlo v mreži slovenskega prvaka, ki ga že kmalu čaka boj za ligo prvakov. Tri gole je prejel Jasmin Handanović, ki je igral uro, kar štiri pa Marko Pridigar, ki ga je zamenjal med vratnicama Maribora po dveh tretjinah igralnega časa.

Dogajanje iz zadnjih dni pustilo posledice

Poloma takšnih razsežnosti verjetno ni pričakoval nihče od mariborskih navijačev. Predvsem ne zato, ker so na prejšnjih prijateljskih tekmah slovenski prvaki, ki jih s klopi vodi Hrvat Ante Čačić, igrali zelo suvereno. Pred tem so namreč premagali močno moskovsko Lokomotivo, Radlje in Sarajevo ter remizirali proti romunskemu Petrolulu Ploiestiju in kijevskemu Arsenalu. Je na rezultat vplivalo tudi burno dogajanje v Ljudskem vrtu iz zadnjih dni? Prav gotovo. Kot je jasno tudi to, da si Mariborčani niso pripravili prav lepe popotnice za nedeljski superpokal, v katerem se bodo v Celju pomerili proti velikemu rivalu, ljubljanski Olimpiji.

Ne spreglejte