Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
19. 9. 2015,
17.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jose Mourinho Arsene Wenger Chelsea Arsenal Diego Costa

Sobota, 19. 9. 2015, 17.33

7 let, 12 mesecev

Jose Mourinho trobi eno, Arsene Wenger pa drugo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nov besedni obračun Joseja Mourinha in Arsena Wengerja. Po zmagi Chelseaja na velikem derbiju proti Arsenalu prvi govori eno, drugi pa povsem drugo.

Chelsea je v sobotnem derbiju 6. kroga angleške premier lige prekinil niz dveh zaporednih porazov in premagal Arsenal z 2:0. Do zmage je prišel z goloma branilca Kurta Zoume na začetku drugega polčasa in Edena Hazarda v sodnikovem podaljšku tekme, a mnogi so prepričani, da je odločitev padla že v prvem polčasu.

Takrat je moral z igrišča branilec Arsenala, ki je bil tokrat v vlogi gosta, Gabriel Paulista. Brazilec je prejel rdeč karton v zaključku prvega dela igre, potem ko je dobil kar dva rumena kartona v vsega minuti po obračunu z napadalcem Chelseaja Diegom Costo.

Diego Costa? Igralec tekme

"Diego Costa je zame igralec tekme. O drugem ne bi govoril. Tudi o izključitvi nogometaša Arsenala v prvem polčasu ne bi rad govoril," je po tekmi povedal trener zmagovite ekipe Jose Mourinho, sicer znan po tem, da rad kritizira sodniške odločitve. Mimogrede, Arsenal je tekmo končal z devetimi nogometaši. V 79. minuti je moral predčasno pod prho, tudi on zaradi dveh rumenih kartonov, še španski vezist Santi Cazorla.

"To je za nas pomembna tekma. Sredi tedna smo visoko zmagali v ligi prvakov, zdaj smo zanesljivo dobili še prvenstveni derbi. Lahko sem zadovoljen. Zmagali smo dvakrat v treh dneh in na obeh tekmah mrežo ohranili nedotaknjeno," je še povedal Portugalec, njegova ekipa je v sredo v prvem krogu skupinskega dela lige prvakov s 4:0 odpravila Maccabi Tel Aviv.

Diego Costa? Dvakrat bi moral biti izključen!

Povsem drugačnega mnenja je bil trener gostov, ki je besnel nad odločitvami glavnega sodnika tekme Mika Deana. "Danes ne bi bil rad v njegovi koži, svoje delo je opravil zelo slabo. Costa je mojega nogometaša namerno udaril v glavo. Moral bi biti izključen. Ne enkrat, ampak celo dvakrat!" je besnel Arsene Wenger, ki je po debaklu v ligi prvakov, v Zagrebu je presenetljivo izgubil proti Dinamu, doživel še drug boleč udarec v nekaj dneh.

"Costa je na vsaki tekmi zelo agresiven, tudi nasilen. Že pred tekmo smo vedeli, kaj se bo dogajalo, a sodniki tega očitno ne dojamejo. Morali bi ga izključiti. Sploh glede na to, da smo mi prejeli kar dva rdeča kartona, kar se ne dogaja ravno vsak dan," je še dodal jezni Francoz.

Arsenal je na prvenstveni lestvici sicer še vedno pred Chelseajem, ki ima sedem točk. Arsenal ima tri več.

Ne spreglejte