Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 6. 2014,
20.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Portugalska ZDA

Nedelja, 22. 6. 2014, 20.35

8 let

Jenkiji že odpirali šampanjec, ko je Portugalce rešil Varela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ameriška in portugalska nogometna reprezentanca sta se v 2. krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina G) v Manausu razšli z neodločenim rezultatom 2:2 (0:1).

Portugalci, ki so na prvi tekmi proti Nemčiji s porazom z 0:4 doživeli pravi polom, so Američane morali premagati, saj bi drugače končali sanje o uvrstitvi med 16 najboljših ekip na mundialu. Na drugi strani pa bi reprezentanca ZDA z novimi tremi točkami že slavila preboj v osmino finala. Vse do 95. minute je kazalo, da bodo Američani Portugalce poslali domov, a je Silvestre Varela izenačil na 2:2.

Portugalci so v uvodnih minutah prevzeli pobudo, v peti minuti pa so se že veselili zadetka. Miguel Veloso je podal v kazenski prostor, v katerem je Geoff Cameron slabo posredoval, žoga pa se je odbila do Nanija, ki darila ni zapravil.

Američani so po prejetem zadetku zaigrali pogumneje. Clint Dempsey je v 13. minuti s prostega strela meril previsoko, v 17. minuti pa je prišel sam pred Beta, vendar je bil portugalski vratar na mestu. Ameriške priložnosti so se vrstile, vendar sta strela Micheala Bradleyja končala mimo gola, Jermaine Jones pa je meril v Beta. Portugalcem je v 42. minuti nov gol preprečila vratnica, po strelu z razdalje Nanija se je žoga od le-te odbila do Ederja, ki je poizkusil s prve, vendar se je z obrambo izkazal Tim Howard.

Portugalci so tudi v drugi polčas krenili pogumneje, toda prvo nevarno priložnost so si priigrali Američani. Johnson je v 54. minuti potegnil po desni strani, podal v kazenski prostor do Bradleyja, ki je meril na prazen portugalski gol, vendar se je pravočasno vrnil Ricardo Costa, ki je žogo odbil z golove črte. V 64. minuti pa je Američanom le uspelo. Jermaine Jones je ob slabem pokrivanju Nanija prišel do strela z razdalje, z natančnim in močnim strelom pa je zadel za 1:1.

Portugalci so na vse načine iskali pot do drugega zadetka, a so ga dosegle ZDA. Rezervist DeAndre Yedlin je v 81. minuti prodrl po desni strani, podal do Bradleyja, ki je podaljšal do Grahama Zusija, ta pa podal v sredino, kjer je bil na pravem mestu Dempsey, ameriški kapetan pa je žogo potisnil v mrežo. Portugalcem ni preostalo nič drugega, kot napad. V zadnjih sekundah tekme je Cristiano Ronaldo z desne podal v kazenski prostor, prvi je pritekel do žoge rezervist Varela in zadel z glavo za 2:2.

Ne spreglejte