Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2008,
18.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 2. 3. 2008, 18.26

8 let, 5 mesecev

Interblock pahnil Dravo v dodatne skrbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Drave so v 21. krogu PrveLige Telekom Slovenije izgubili proti Interblocku z 0:2 (0:2).

Ljubljančani so na Ptuju prišli do treh točk, pa čeprav so tekmo končali brez dveh igralcev. Kot kaže, bo pomlad za Ptujčane prav tako siva, kot je bila jesen, v kateri so napovedovali skok v vrh slovenskega nogometa, pristali pa skoraj pri repu prvoligaške lestvice.

Številčne prednosti jim niti na domačem terenu ni uspelo unovčiti, še več, tako Elsner kot Zeljković sta bila uspešna, ko je Interblock, ki se je z zmago prebil na četrto mesto, že igral brez izključenega "nadomestnega" kapetana Zavrla.

Rozman ukanil Kronavetra

Tekmo so bolje začeli domačini, ki so tudi sicer imeli več priložnosti, a te sta jim "uničila" razpoloženi vratar Interblocka Rozman in nenatančnost strelov. Že v četrti minuti je s petih metrov mimo gola sprožil Kronaveter, v 16. minuti pa so imeli Ptujčani celo priložnost za vodstvo. Glavni sodnik Šart je po prekršku nad Kmetcem izključil Zavrla in pokazal na belo točko, Kronavetrov strel z 11 metrov pa je Rozman obranil.

Najstrožja kazen je očitno bolj vzpodbudila Ljubljančane, ki so zaigrali bolje in v 31. minuti je Elsner po strelu Jolića učinkovito zaključil akcijo. Le štiri minute pozneje je številčno močnejšo ptujsko vrsto "presekal" še drugi zadetek Interblocka. Tokrat je prodrl Rodić in nesebično zaposlil Zeljkovića, ki je brez težav za del za končnih 2:0.

Interblock vzdržal z dvema igralcema manj

Začetek drugega polčasa je spet pripadel domačinom, kar trikrat je poskusil Tisnikar, vendar mu ni uspelo premagati odličnega Rozmana. Trener domačih Milan Djuričić je poskušal s tremi menjavami preobrniti potek tekme, vendar mu ni uspelo. Drava je imela pobudo vse do konca, a napadi so bili jalovi.

Ljubljančani, ki so po visokem vodstvu modro čakali na morebitne protinapade, so tako na Ptuju vknjižili vse tri točke, pa čeprav so v 79. minuti ostali še brez Rendulića, ki si je predčasno pot pod prho prislužil zaradi udarca s komolcem. Njegova tarča je bil obraz novinca v Dravinih vrstah Radetića.

Fotoutrinki s tekme:




Ne spreglejte