Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
12. 8. 2014,
20.49

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor ND Gorica superpokal Ante Šimundža Agim Ibraimi

Torek, 12. 8. 2014, 20.49

3 leta, 7 mesecev

Ibraimiju jo je zagodla povišana temperatura

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborčani nič ne prepuščajo naključju. V Novo Gorico, kjer bodo v sredo podelili superpokalno lovoriko, so se odpravili že v torek. Trenerju vijolic nista na voljo le Makedonec in Brazilec.

Dvanajstkratni slovenski prvaki so se v mesto vrtnic, tako je pač odločil žreb, odpravili s ciljem, da si priigrajo prvo lovoriko v tej sezoni. Superpokalni naslov ni tako cenjen ter prestižen kot druge lovorike, a to ne zmanjšuje želje Mariborčanov, da prekrižajo račune Novogoričanom, ki bodo imeli prednost domačega občinstva.

Vijolice so vedno lačne uspeha. ''Cilj je znan. Vedno je lepo osvojiti lovoriko, ki bi pomenila dodatni zagon za naprej,'' poudarja Ante Šimundža, ki je v soboto že premagal Gorico, a je takrat dvoboj štel za prvenstvene točke (2:1), zdaj pa se bo podeljevala superpokalna lovorika.

Šimundža: Še naprej ostajamo na trdnih tleh

Pomerila se bosta branilec državnega in pokalnega naslova, trener Maribora pa ne verjame, da bo njegovim izbrancem po nedavni zmagi nad Gorico kaj lažje.

''Sobotna zmaga ne pomeni nobene prednosti v pričakovanju nove tekme, pred nami je dvoboj, v katerem moramo biti spet na visoki ravni, z dobro dnevno formo vsakega posameznika. Verjamemo v svoje sposobnosti. Vsi dosedanji cilji so uresničeni, ampak še naprej ostajamo na trdnih tleh, saj se zelo dobro zavedamo, da je pred nami še ogromno izzivov,'' sporoča Šimundža, ki je z Mariborčani v vlogi samostojnega trenerja že postal prvak, zdaj pa se mu nasmiha priložnost, da prvič osvoji superpokalni naslov. To bi bila prava popotnica za evropski spektakel, ta sledi v Ljudskem vrtu prihodnjo sredo, ko bo ta poln do zadnjega kotička, pod Kalvarijo pa bo gostoval škotski Celtic.

Šimundža na dvoboju v Športnem parku ne bo mogel računati na dva igralca. Najbolj bo pogrešal Agima Ibraimija, ki je prejšnji teden dvakrat spravil v slabo voljo branilce Maccabija iz Tel Aviva ter prispeval levji delež k remiju (2:2), vrednem zlata. Tokrat bo Makedonec manjkal. Zagodlo mu je zdravje, zaradi povišane temperature pa še ni pripravljen na največje napore.

Poleg dvakratnega strelca na dvoboju v Larnaki bo manjkal tudi Arghus, ki je po prihodu Marka Šulerja izgubil mesto v začetni postavi vijolic. Brazilec čuti bolečine v želodcu.

Dvoboj med Gorico in Mariborom se bo začel v sredo ob 20.15.

Ne spreglejte