Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
18. 2. 2014,
23.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

PSG Bayer Leverkusen liga prvakov Zlatan Ibrahimović

Torek, 18. 2. 2014, 23.41

7 let, 12 mesecev

Ibrahimović skočil pred Ronalda: Ko hitro zadeneš, je mnogo lažje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ne bomo se veliko zmotili, če rečemo, da si je PSG že po prvi tekmi osmine finala priigral nastop med najboljšimi osmini v ligi prvakov. Bayer bo v Parizu lovil zaostanek štirih zadetkov.

Francoski prvak je bil pred obračunom na BayAreni velik favorit, kar je potrdil že v tretji minuti, ko je PSG v vodstvo po podaji Marca Verratija popeljal, Blaise Matuidi. Parižani so bili nevarnejši tudi v naslednjih minutah, Zlatan Ibrahimović in Ezequiel Lavezzi pa prednosti nista povišala. Do prvega strela je Bayer prišel v 36. minuti, ko je Emir Spahić streljal z razdalje, vendar je bil Salvatore Sirigu na mestu. Tri minute kasneje so gosti prednost podvojili. Spahić je v kazenskem prostoru zrušil Lavezzija, žogo si je nastavil Ibrahimović ter suvereno premagal Bernda Lena. Švedski čarovnik je dve minuti kasneje zadel še enkrat, tokrat s pravim evrogolom. Matuidi je v kazenskem prostoru zadržal žogo, jo podal do Ibrahimovića, ki je z roba kazenskega prostora natančno zadel v zgornji desni kot.

"Za nami je uspešen večer. Zadeli smo na samem začetku, zato nam je bilo v nadaljevanju tekme veliko lažje. Že do konca prvega dela smo vodstvo še okrepili, v drugem delu pa smo brez večjega naprezanja nadaljevali z našo igro. Prednost je lepa, nimam pripomb," je v svojem slogu po tekmi na vprašanja novinarjev odgovarjal Ibrakadabra, ki je z dvema zadetkoma zdaj na prvem mestu najboljši strelcev prehitel Portugalca Cristiana Ronalda.

Veliko manj so lahko z izkupičkom zadovoljni pri Bayerju, pred katerim je zdaj misija nemogoče. "Naša Igra v prvem polčasu nam res ne more biti v ponos. Igrali smo s strahom. Ne poznam razloga, zakaj je bilo temu tako, a PSG je našo preveliko spoštovanje s pridom izkoristil," je bil do igre Bayerja kritičen branilec Ömer Toprak, ki je še nadaljeval. "Če ne dobiš niti enega 'duela', se nogometa pač ne da igrati. V drugem polčasu so pokazali malce boljšo predstavo, na trenutke nam je celo uspevalo tisto, kar je bil naš prvotni načrt, a zaostanek je bil prevelik. Zelo smo razočarani."

Končni izid 4:0 je postavil nekdanji igralec Newcastla Yohan Cabayea, ki se je v Pariz preselil v januarskem prestopnem roku. To je bil za francoskega reprezentanta prvenec v majici pariškega velikana. "Ni še konec. V izločilnih bojih moraš počakati do konca. Tudi na povratnem srečanju bomo morali pokazati našo igro. Smo odlična in ambiciozna ekipa, v kateri ni igralca, ki ne bi hotel osvojiti vsega, kar se osvojiti da," pa je po tekmi povedal slavljenec Cabaye.

Ne spreglejte