Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2014,
22.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tomaž Kavčič

Sreda, 5. 3. 2014, 22.31

8 let

"Hrvati so med najboljšimi, zato je vsaka zmaga proti njim dobrodošla"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mlada nogometna reprezentanca do 21 let je na Obali gostila sosede s Hrvaške in dobro prestala zahtevno preizkušnjo. Zadovoljstva ni skrival niti selektor Tomaž Kavčič.

Obe reprezentanci sta na prijateljski tekmi igrali brez nekaterih najboljših nogometašev, vendar pa kljub temu si se predvsem pri Sloveniji izkazali tisti, ki do zdaj niso dobili priložnosti. V prvem polčasu je imela Hrvaška pobudo, vendar je slovenski obrambi uspelo zaustaviti vse poskuse, ob polčasu pa se je selektor Tomaž Kavčič odločil opraviti nekaj zamenjav in večina se jih je izkazala. Najprej je na uvodu drugega dela igre zadel član Domžal Žan Majer. Pred koncem tekme so Hrvati izenačili po golu Daria Čanadžije, za zmago naših nogometašev pa je poskrbel debitant Nicolas Antoine Rajsel, sicer novopečeni član Celja.

Rajsl zadel že ob debiju

"Lepa zmaga in čestitke igralcem. Premagati Hrvaško, ki ima svoje reprezentančne selekcije nenehno na velikih tekmovanjih, je vedno dobrodošlo. Pri nas so nekateri manjkali, vendar so preostali izkoristili priložnost. Zadovoljni smo in to je lepa popotnica za naprej," je po tekmi povedal selektor.

Tekma proti Hrvaški je bila torej kot naročena, da selektor preizkusi tudi druge obetavne nogometaše. "Razen Domna Črnigoja in Rajsla so preostali že bili zraven. Ekipa me je zares presenetila proti tako močnemu tekmecu. Rajsl je zanimiv igralec, ima veliko željo in voljo. Pri njem se je zavleklo s potnim listom, z njim pa sem bil v stiku leto in pol. Zdaj je prišel in že zabil gol. Glede Žana Benedičiča pa lahko rečem, da tokrat ni igral veliko, ker je imel za sabo naporen turnir Viareggio, na zbor pa je prišel po tekmi proti Cagliariju. Treba mu je bilo dati počitek, če razmišljamo na njegov razvoj."

V igri tudi rekord

V kvalifikacijah za Euro 2015 ima mlada izbrana vrsta še tri tekme. Od tega dve z Andoro in eno z Estonijo. Vendar je pot do prvenstva zelo zahtevna, saj je izbor zelo omejen. "V teh kvalifikacijah imamo še tri tekme. Če zmagamo na vseh treh, dosežemo zavidljivo bero točk in bi porušili rekord. Treba je vedeti, da so to igralci, ki že igrajo za članske ekipe. Je pa zahteven sistem tekmovanja, saj gre na prvenstvo le po sedem reprezentanc in domača. Hrvaška na primer v svoji skupini vodi pred Ukrajino in Švico, če pa v dodatnih kvalifikacijah dobi Španijo, lahko izpade. Naš namen je, da ima ob tekmovanju tudi članska izbrana vrsta nekaj od naših akcij," je dejal selektor.

Nekaj besed je namenil tudi reprezentanci Srečka Katanca. "Žreb za Euro ni bil slab, vendar se pri nas ne smemo postaviti v vlogo favorita. Imamo dobre igralce po močnih ligah, ekipa je urejena, selektor pa pravi. Pomembno je, da bomo igrali dobro, štadioni pa bodo polni. Od zdajšnje generacije mlade reprezentance je med člani že Jan Oblak, tudi preostali pa lahko pridejo tja, vendar ni preprosto. Od prejšnje generacije jih je v najboljši reprezentanci že štiri ali pet. Tudi tokrat imamo nekaj obetavnih nogometašev," je še dodal Kavčič.

Ne spreglejte