Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 6. 2023,
20.39

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,04

Natisni članek

hrvaška nogometna reprezentanca Ivana Knöll Ivana Knoll

Sreda, 14. 6. 2023, 20.39

10 mesecev, 3 tedne

Škandal v Rotterdamu: hrvaški navijači so se stepli zaradi Ivane Knöll

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,04
Ivana Knöll | Ivana Knöll je največjo slavo požela lani na SP v Katarju. | Foto Guliver Image

Ivana Knöll je največjo slavo požela lani na SP v Katarju.

Foto: Guliver Image

"Sramota v Rotterdamu," poroča hrvaški športni dnevnik Sportske novosti o nevsakdanjem dogodku, v katerega so bili danes vpleteni hrvaški navijači, na polfinalno tekmo v Rotterdam jih je pripotovalo kar 15 tisoč, nizozemski policisti in najbolj znana hrvaška navijačica Ivana Knöll.

Nizozemska Hrvaška
Sportal Hrvaška po neverjetni tekmi do zgodovinskega podviga

Le kdo se ne spominja Ivane Knöll? Lani se je zaradi takšnih in drugačnih razlogov znašla v središču pozornosti na svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je v izzivalnih navijaških oblekah stiskala pesti za ognjene in jim pomagala do izjemnega tretjega mesta. V soboto so kamere ujele knoll doll v Istanbulu, kjer je v finalu lige prvakov stiskala pesti za rojaka, kapetana Interja Marcela Brozovića, danes pa je na Nizozemskem, kjer nastopa Hrvaška na zaključnem turnirju lige narodov.

Ko se je pred stadionom De Kuip pojavila najbolj znana hrvaška navijačica, ni manjkalo rojakov, ki so se hoteli z njo slikati. Takšnih prigod je Knöllova vajena, ponavadi se sproščeno in nasmejano nastavlja v objektiv, tokrat pa je prišlo do škandala, saj so v njeni bližini zapele pesti. Na videoposnetku, ki je zaokrožil po socialnih medijih, se tako vidi, kako je eden izmed hrvaških navijačev jezno pristopil do Ivane in ji nekaj govoril, nato pa sta do njega pristopila druga hrvaška navijača in ga skušali umiriti. Nato so zapele pesti, prišlo je do pretepa, kar so ujele tudi kamere.

Ko so na kraj dogodka prišli še nizozemski policisti, so sledili novi zapleti. Eden izmed hrvaških navijačev je namreč fizično napadel pripadnika javnega reda in miru, nato pa potegnil krajšo. Tako je sicer imeniten navijaški hrvaški dan, v Rotterdam jih je prišlo kar 15 tisoč, skazil nenavaden incident. Vse zaradi ene najbolj prepoznavnih nogometnih navijačic na svetu.

Ne spreglejte