Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2014,
14.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tomaž Kavčič Hrvaška

Sreda, 5. 3. 2014, 14.11

8 let

"Hrvaška? Radi igramo z močnejšimi, saj stremimo k napredku"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mlada slovenska reprezentanca (U21) bo na Obali gostila hrvaške nogometaše, ki navdušujejo v kvalifikacijah. To pa je lahko le zelo dobra preizkušnja za slovenske nogometaše.

Sicer bi morala mlada slovenska reprezentanca igrati kvalifikacijsko tekmo z Andoro, ki pa je zaradi težav z igrišči v Andori prestavljena na junij. Na ta način je vodstvo mlade reprezentance tekmeca našla v Hrvaški. Dvoboj bo na sporedu ob 15. uri na koprski Bonifiki. "Nam bo ta tekma prišla prav predvsem zato, da preizkusimo kakšnega novega igralca oziroma takšnega, ki je do zdaj igral nekoliko manj. Pomembno pa je tudi, da ohranimo konstantni ritem tekem, nazadnje smo namreč igrali novembra v Bolgariji," je dejal Tomaž Kavčič in dodal: "Na Bonifiki se vselej dobro počutimo, naše tekme so tudi večinoma dobro obiskane, tako da ne vidim razloga, zakaj bi igrali drugje."

Obe reprezentanci ne bosta igrali v najmočnejših postavah. Zaradi poškodb bodo manjkali Matic Črnic, Andraž Šporar, Enej Jelenič, Elvis Bratanović in Miha Blažič, po dogovoru s selektorjem pa bo tekmo zaradi izboljšanja klubskega statusa izpustil še Haris Vučkić. Naknadno sta vskočila Gaber Dobrovoljac in Andraž Žurej. Na debi pa bo čakal Nicolas Rajsel.

Pri Hrvaški pa ne bo denimo Alena Halilovića, ki je tik pred prestopom k Barceloni, kakor tudi Marka Livaje iz Atalante, del lastništva ima Inter, ne bo tudi Tina Jedvaja iz Rome.

"Radi igramo z močnejšimi, saj stremimo k napredku. Hrvaška je zelo dobra reprezentanca, ki je prva v svoji kvalifikacijski skupini," je povedal Kavčič.

Hrvaški selektor Nenad Gračan pa pred tekmo pravi: "Slovenija je nasprotnik po meri, kar dokazuje tudi njihova visoka kvalifikacijska zmaga v Bolgariji. Kljub temu da je srečanje prijateljskega značaja, pa bo za nas zelo pomemben tudi rezultat, saj bo to zadnji preizkus pred nadaljevanjem kvalifikacij."

Ne spreglejte