Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 12. 2013,
14.52

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Seria A Inter Valter Birsa Samir Handanović

Nedelja, 22. 12. 2013, 14.52

4 leta

Handanović se je pred derbijem pogovoril s trenerjem, Birsa na prvem derbiju kot gledalec.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na sporedu bo že 181. prvenstveni milanski derbi. Inter je kot gostitelj računal tudi na navijače, pred tekmo pa se je zavzeto pripravljal tudi Samir Handanović. Valter Birsa bo izpustil prvi derbi.

Oba milanska kluba pred derbijem della Madonnina nista v najboljši formi. Inter denimo zaseda peto mesto, Milan pa je največje razočaranje prvenstva, saj ima že kar devet točk zaostanka za mestnim tekmecem. Oba kluba imata z zadnjih desetih tekem le dve zmagi. Zato remi za oba kluba ne bi bil najboljša popotnica pred zimskim premorom, ki bo trajal do 6. januarja.

Pri Interju, ki ima sicer najboljši napad v italijanski ligi, je težava obramba. Tudi Samir Handanović na nekaterih tekmah ni branil v formi kot v krstni sezoni pri Interju, ko je bil izbran za najboljšega posameznika. Proti Parmi je denimo izpustil žogo in prejel gol, v Neaplju pa je ubranil prvi strel z bele točke, odkar je član Interja. Vendar razlog za številne prejete gole ni v Handanoviću, temveč v nič kaj prepričljivi igri v obrambi. Tudi zato je trener Walter Mazzarri ogromno pozornosti pred derbijem namenjal igri v obrambi, ki je bila Interjeva močna točka na začetku sezone. Med drugim se je pogovoril tudi s Handanovićem.

"Govoril sem z njim tako, kot je treba z vratarjem takšnega nivoja. Dejal sem mu, naj igra kot normalno to počne in naj se sprosti. Je zgleden profesionalec in vedno ogromno razmišlja o tem, kaj počne. Zato sem mu povedal, naj ne razmišlja preveč. Poskusil sem, da se počuti umirjeno in samozavestno," je dejal Mazzarri.

Pri Interju in Milanu so pred kratkim naredili tudi precej kadrovskih sprememb v vodstvih. Večinski delež pri Interju je denimo prevzel Indonezijec Erick Thohir, ki bo prvič v živo spremljal derbi.

Pri Milanu pa je Silvio Berlusconi vlogo podpredsednice namenil hčerki Barbari, ob tem pa naj bi Adriano Galliani ostal v klubu.

Prvi milanski derbi pa bo zaradi poškodbe izpustil Valter Birsa, ki je bil pred tem stalni član prve postave. Ta obračun je za Milan izjemnega pomena, če se želi v nadaljevanju sezone povzpeti po lestvici, kakor tudi za Massimiliana Allegrija, namesto katerega so nekateri na mesto trenerja že postavili Clarenca Seedorfa.

Pri Milanu ob številnih odsotnostih največ pričakujejo od Maria Balotellija in Kakaja. Med drugim sta člana kluba že postala Adil Rami in Keisuke Honda, vendar tokrat še ne bosta igrala. "Kaka nam ogromno pomeni, tako na igrišču kot zunaj njega, Balotelli pa se zaveda pomembnosti derbija in prepričan sem, da se bo izkazal," je dejal strateg Milana.

Derbi bodo pri Interju izpustili suspendirani Ricky Alvarez, ki je ob najboljši igralec v prvem delu sezone, med drugim pa ne bo igral niti Diego Milito, ki je odločil že nekaj derbijev. Pri Milanu so odsotni suspendirani Ricardo Montolivo, poškodovana pa sta ob Birsi tudi Robinho in Stephan El Shaarawy.

Na prejšnjih osmih milanskih derbijih je Milan le enkrat zmagal, Inter pa je dobil šest derbijev.

Ne spreglejte