Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 7. 2017,
9.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

dresi Hajduk Split

Petek, 7. 7. 2017, 9.00

6 let, 6 mesecev

Hajduk predstavil edinstven dres z imeni 2100 navijačev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Nogometni klub Hajduk iz Splita je predstavil nov, črn nogometni dres, na katerem so z belimi črkami vtkana imena in priimki 2100 navijačev. V Hajduku trdijo, da bodo njihovi igralci postali edini na svetu, ki na svojih dresih nosijo imena navijačev. Splitski "bili" bodo črne drese nosili na gostovanjih v prihajajoči sezoni.

Splitski klub je enkraten v nogometnem svetu, ker ima svojo opereto Kraljica žoge kot tudi svojo znamenito murvo, zdaj pa so dobili unikatni dres, je povedal direktor oglaševanja HNK Hajduk Aljoša Bašić za hrvaško televizijo.

Na novem dresu so vtkana imena 2100 navijačev Hajduka, ki so prispevali najmanj 1911 kun (258 evrov) za klubsko blagajno. Številka 1911 označuje tudi letnico rojstva najstarejšega hrvaškega nogometnega kluba.

Dres so oblikovali navijači Hajduka, bolj znani kot torcida v sodelovanju z združenjem Naš Hajduk, naredili pa so jih v tovarni v Bologni. Drese je prinesla zmagovalka nagradne igre za navijače, ki je imela tudi čast, da je prava oblekla novo Hajdukovo športno majico, ki jo bodo nogometaši nosili na gostovanjih. Poleg domačih belih dresov ima Hajduk za gostovanja tudi svoje tradicionalne drese z rdečimi in modrimi črtami ter zlatimi podrobnostmi.

Kot so napovedali, bodo igralci novi črni dres nosili na enem od prvih gostovanj Hajduka, ko bodo navijači simbolično prvič v zgodovini ob svojih ljubljencih tudi na nogometni zelenici. Najbolj zvesti navijači Hajduka so danes pohiteli v klubsko trgovino v Splitu, da bi kupili nov dres, ki stane 529 kun (71,5 evrov). Podobno oblikovan dres so imeli v angleškemu klubu Millwall, a so na dresih imeli vtkana imena vseh igralcev kluba.

Hajduk je v prejšnji sezoni hrvaškega nogometnega prvenstva v povprečju imel največ gledalcev na tekmah. Na splitskem Poljudu je bilo povprečno skoraj 8500 gledalcev na vsaki tekmi, medtem ko je bilo na gostovanjih povprečno nekaj več kot 4000 obiskovalcev. Klub je v prejšnji sezoni nekaj časa vodil tudi slovenski trener Marijan Pušnik.

Ne spreglejte