Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
10. 3. 2014,
20.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Arsenal Bayern Pep Guardiola Mesut Özil liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 10. 3. 2014, 20.09

8 let

Guardiola svari pred Arsenalom: Prvi, ki je bil devet minut boljši od nas

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bayern München, aktualni evropski klubski prvak, bo na povratnem srečanju lige prvakov proti Arsenalu branil prednost dveh zadetkov. Tekmo na Allianz Areni si bo mogoče ogledati tudi na Planet TV.

V podobnem položaju sta bila kluba že v lanski izvedbi lige prvakov, ko so Bavarci v Londonu slavili s 3:1, pred domačimi gledalci pa izgubili z 2:0 in se v četrtfinale uvrstili, zahvaljujoč danemu golu več na gostovanju.

''Zmaga z 2:0 v Londonu je pred povratnim obračunom lepa popotnica, a vemo, da se lahko hitro vse skupaj postavi na glavo,'' pred torkovim obračunom razmišlja Pep Guardiola, ki je še dodal: ''Imamo lepe možnosti, da napredujemo, a kot sem že dejal, nič še ni dokončnega, morali bomo pokazati vse, kar znamo, da potrdimo nastop v četrtfinalu.''

Na prvi tekmi sreča na strani Bavarcev

Prvi medsebojni obračun v Emiratih bi se lahko razpletel tudi drugače, a je Mesut Özil v 8. minuti zapravil strel z bele točke. Ni malo takih, ki trdijo, da bi se tekma končala povsem drugače, če bi bila daleč najdražja okrepitev Arsenala v zgodovini bolj natančna. S tem se strinja tudi Guardiola. ''Ko smo analizirali svojo prvo tekmo, smo opazili, kako dobri so nogometaši Arsenala. Izstopal je predvsem Santi Cazorla. Videli ste tudi, kakšno priložnost so imeli na začetku srečanja. Le sreči se lahko zahvalimo, da je ostalo pri 0:0. To so bile za nas res črne minute, prvič v sezoni smo bili devet minut v podrejenem položaju,'' je še pripomnil nekdanji trener Barcelone.

Z zadnjimi besedami je Španec potrdil, da se samozavestni Nemci, tako kot tudi večina ljubiteljev nogometa razen navijačev Londončanov, že vidijo med najboljšimi osmimi ekipami, to pa bi lahko bila voda na londonski mlin.

Londončani imajo težave s poškodbami

Če Bayern težav s poškodbami nima, malce načet je le Mario Götze, je pri Arsenalu položaj povsem drugačen.

Arsene Wenger ne bo mogel računati na številne zvezdnike, kot so Jack Wilshere, Theo Walcott, Aaron Ramsey, Kieran Gibbs, zaradi poškodbe bosta manjkala še Nacho Monreal in Abou Diaby.

Ne bo pa niti na prvem medsebojnem srečanju pordečenega vratarja Wojciecha Szczesnyja, v vratih ga bo zamenjal rojak Lukasz Fabianski.

Oba v odlični formi

Bayern je na zadnji prvenstveni tekmi s 6:1 razbil Wolfsburg, nič manj suvereni pa niso bili topničarji, ki so s 4:1 premagali v tej sezoni odlični Everton.

Ne spreglejte