Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 4. 2015,
13.12

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bayern München Porto Josep Guardiola

Ponedeljek, 20. 4. 2015, 13.12

8 let, 2 meseca

Guardiola o Bayernu: Tudi mi smo le ljudje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bayern je od ubranitve nemškega naslova oddaljen le še nekaj točk, odlično mu kaže tudi v pokalu, v ligi prvakov pa se je po porazu v Portu znašel v škripcih. Trener Josep Guardiola ostaja optimist.

Poraz Bayerna na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov na Portugalskem, kjer je v Zmajevem štadionu v Portu izgubil z 1:3, predstavlja veliko presenečenje. Bavarci so plačali davek nezbranosti v obrambi, številnih napak pri predaji žoge in odsotnosti nekaterih zvezdnikov, ki so še vedno na seznamu poškodovanih.

Na povratni tekmi v Münchnu ne bo veliko bolje, saj bo ponovno manjkalo ogromno pomembnih igralcev: Arjen Robben, David Alaba, Medhi Benatia in Javi Martinez, najverjetneje pa tudi Franck Ribery.

Lahm: Basti je pravi vodja na igrišču

Edina pridobitev, na katero bo lahko računal nemški prvak, je vrnitev izkušenega zveznega igralca Bastiana Schweinsteigerja. Ko so soigralci izgubili na Portugalskem, je manjkal zaradi bolezni. Zdaj je že zdrav in bo lahko pomagal Bayernu na srečanju, na katerem bo moral za napredovanje doseči vsaj dva zadetka. "Basti (Bastian Schweinsteiger, op. p.) je zelo pomemben igralec za našo ekipo. Je pravi vodja na igrišču," se njegove vrnitve veseli kapetan Philipp Lahm, ki se po odpravljenih trebušnih težavah prav tako vrača v ekipo.

Francoza Francka Riberyja še vedno pestijo težave z gležnjem. Strokovno vodstvo Bayerna ni prepričano, da si bo opomogel do torkovega večera, ko bodo Bavarci reševali evropsko sezono in naskakovali visoko zmago. Za dvoboj bo kandidiral tudi Španec Juan Bernat, ki v soboto ni odigral celotne tekme proti Hoffenheimu.

Guardiola stoodstotno prepričan v napredovanje

"Porto je odlična ekipa. Na zadnji tekmi je spočil devet igralcev, tako da prihaja v Nemčijo s svežino v nogah. A še vedno imamo dovolj kakovosti, da ga lahko izločimo. Na tekmi bomo morali marsikaj tvegati," je na ponedeljkovem srečanju s predstavniki sedme sile zaupal Josep Guardiola, ki je izpostavljen velikemu pritisku.

"Ne bo nam lahko, a sem stoodstotno prepričan, da nam bo uspelo. Žal mi je, da se nismo bolje odrezali v Portu, a smo vendarle le ljudje. Nekateri mislijo, da česa takšnega nismo zmožni, a se takšne stvari pač dogajajo," je dodal Katalonec, ki z Bayernom kot po tekočem traku osvaja nemške lovorike, v ligi prvakov pa bi lahko še drugič zapored obstal pred sklepnim dejanjem.

Ker bo letos finale v Berlinu, je Bayern kot edini nemški predstavnik v četrtfinalu deležen še večjega pritiska, ki pa ga Guardiola doživlja kot pozitivnega. "Če velikega pričakovanja ne moreš sprejeti kot pozitivnega pritiska, potem ne moreš biti trener Bayerna. Treniram zelo velik klub. Ko zmagaš, si genij, ko izgubiš, nastopijo težave. To je pač narava mojega posla, s katero sem se sprijaznil," je spregovoril o vlogi trenerja najboljšega nemškega kluba, ki spada tudi med osrednje kandidate za osvojitev evropskega naslova.

Srečanje med Bayernom in Portom se bo v torek v Münchnu začelo ob 20.45, sodnik pa bo Anglež Martin Atkinson.

Ne spreglejte