Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
23. 4. 2014,
7.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Real Madrid Bayern München Josep Guardiola

Sreda, 23. 4. 2014, 7.51

8 let

Guardiola bi rad gledal Ronalda: Real je vedno nekaj posebnega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Madrid prihaja Bayern, branilec evropske krone, ki želi kot prvi ubraniti naslov. Vodi ga Josep Guardiola, nekdanji strateg Barcelone, s katero je pred leti poniževal Real. Ga lahko tudi z Bavarci?

Pred leti, ko je vodil Barcelono, je paral živce Realu, ga s katalonskim ponosom premagoval skoraj ob vsaki priložnosti in dokazal, da mu ekipe s podobno igro, kot jo gojijo beli baletniki, ustrezajo.

''Statistika dvobojev na štadionu v Madridu je bila opravljena z drugim klubom, v drugem časovnem obdobju in povsem drugačnih razmerah. To nima nobene povezave z Bayernom. Real je vedno nekaj posebnega. Pa naj bo s tem ali drugim trenerjem, tem ali drugimi igralci. Je najtežji izmed polfinalnih tekmecev,'' je prepričan Josep Guardiola, ki je bavarski stroj (na določenih srečanjih) naoljil skoraj do popolnosti, po osvojenem naslovu pa so njegovi dokazani velemojstri nogometa nekoliko zaspali in ponudili bolj človeški, ranljiv obraz.

Če ne bo Ronalda, bo Real zaigral drugače

Kako se bo Guardiola odrezal zdaj, ko vodi Bayern? Na klopi Bavarcev se je izkazal, osvojil že dve lovoriki (nemško prvenstvo ter naslov svetovnega prvaka), nasmihata se mu še dve zvezdici. Nemški pokal (finale) ter evropska krona (polfinale). ''Vedno sem srečen, da lahko igram polfinalno tekmo lige prvakov in gostujem v Madridu s takšno ekipo, kot je Bayern. Želim si, da bi igral tudi Ronaldo. Igramo za ljubitelje nogometa, ki želijo na delu spremljati najboljše. On je eden izmed najboljših. Če ne bo Ronalda, bo Real igral drugače. Lahko igrajo 4-3-3 ali 4-4-2, tako kot v finalu pokala,'' poudarja strateg nemškega prvaka, ki je pozorno spremljal zmago Reala proti njegovemu nekdanjemu klubu (2:1 v Valencii). To je bila zadnja tekma belih baletnikov, ki so konec prejšnjega tedna v prvenstvu počivali. Barcelono so odpravili brez pomoči poškodovanega Cristiana Ronalda, dvoboj pa sta zaznamovala nepozabna šprint ter zadetek Garetha Bala.

Guardiola izpostavil tudi Isca ter povrnjen moštveni duh

Guardiola je med naštevanjem igralcev Reala pričakovano izpostavil Ronalda, a tudi Isca, dragulja španskega nogometa, ki ima smolo, da v zvezni vrsti Reala ne manjka odličnih igralcev, tako da pod vodstvom Carla Ancelottija pogosto ostane brez priložnosti. Opozoril je tudi na Sergia Ramosa, Xabija Alonsa in Luko Modrića ter njihovo zmožnost, da z globinsko podajo osrečijo soigralce v konici napada ter poskrbijo za preplah v obrambi tekmecev, seveda pa se je obregnil tudi ob (dokazano) hitrost Bala ter spretnost Angela di Marie, Karima Benzemaja in Ronalda.

''Težko bo osvojiti ligo prvakov, saj v njej igrajo odlične ekipe. Sem pa zelo ponosen na svoje moštvo. Marca smo postali prvaki, še smo v igri za dve lovoriki, vesel pa sem tudi, da smo na zadnji tekmi v Braunschweigu povrnili moštveni duh.''

Bayern je pri Eintrachtu zmagal z 2:0 ter prekinil niz dveh porazov. Zadetka sta dosegla (ponavadi) rezervist Claudio Pizzaro in najboljši strelec Mario Mandžukić, ki tudi ni vedno prisoten v udarni enajsterici. V Madridu naj bi zaigral od prve minute, čeprav lahko Guardioala presenetiti tudi s kakšno bolj previdno odločitvijo (Müller ali pa Götze).

Ne spreglejte