Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 3. 2008,
17.06

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 21. 3. 2008, 17.06

8 let, 5 mesecev

Grabus: Tekma, težja, kot si marsikdo misli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Interblocka bodo v 24. krogu PrveLige Telekom Slovenije pričakali zadnjeuvrščeno ekipo Livarja. In kaj pred srečanjem meni Suvad Grabus?

Potem ko so se Ljubljančani po dveh zaporednih zmagah – proti Dravi in HiT Gorici- zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice, jih je poraz proti Koprčanom pahnil na četrto mesto.

"Izgubili smo, a lahko bi tudi zmagali. Imeli smo sicer priložnosti, ki jih nismo uspeli izkoristiti, zato smo bili kaznovani. Prišli smo v vodstvo, a zatem smo prejeli dva zadetka. Navsezadnje lahko rečem, da je Koper zasluženo zmagal, saj so dali dva zadetka več od nas," je nekaj besed srečanju proti "kanarčkom" uvodoma za Sportal namenil Suvad Grabus.

Livar je kvalitetna ekipa

"Kockarji" bodo boleč poraz skušali pozabiti bržčas na sobotnem srečanju, ko bodo gostili na dno prikovani Livar, ki je v minulem krogu nekoliko presenetljivo na kolena postavil ajdovsko Primorje. Srečanje še zdaleč ne bo lahko, o čemer je prepričan tudi 26-letni v Bosni in Hercegovini rojeni nogometaš. "Tako je. To bo izredno težka tekma, težja, kot si marsikdo misli, saj Livar v zadnjem času kaže izvrstne igre … Primorje je trenutno v najboljši formi in dejstvo, da jih je ekipa Ivančne Gorice z lahkoto premagala, pove vse. Če želimo doseči dober rezultat, moramo dati svoj maksimum," je recept za uspešen scenarij razkril nekdanji igralec Travnika, Triglava iz Kranja, Zagorja in Čelika iz Zenice, ki kot največjo nevarnost v ekipi Tomaža Kavčiča, sicer novopečenega selektorja mlade izbrane vrste do 21 let, vidi: "Livar deluje kot celotna ekipa dobro … Izpostavil bi Amirja Agiča in Blaža Brezovačkega … Predvsem slednji je zelo hiter igralec."

Uspešni še tretjič?

V letošnji sezoni se je ljubljanska posadka kar dvakrat "namučila" z debitanti prvoligaške druščine. V Spodnji Šiški so se "ivanški risi" vse do 61. minuti dobro zoperstavili "zvezdniški" zasedbi, zatem pa se je v dolenjsko mrežo vsul plaz zadetkov, ki se je končal pri številki pet. Z dvema zadetkoma sta dvakrat blestela Ivan Jolić in Ermin Rakovič, enkrat je bil uspešen Aleksandar Rodić, za goste pa je častni zadetek dosegel Simon Prudič.

Nogometaši iz slovenske prestolnice so slavili tudi v Ivančni Gorici, kjer je domačine v vodstvo popeljal nekdanji "kockar", sicer novopečeni mladi reprezentant do 21 let, Blaž Brezovački, za preobrat pa sta poskrbela 28-letni Rodić in Zoran Zeljkovič. Bo četrtouvrščena ekipa slavila še v tretje? "Upam, da bomo, čeprav Livar igra sedaj z dokaj spremenjeno zasedbo … Da so pokazali svojo kvaliteto, pa je že jasno … Dali bomo vse od sebe, da ostanemo v boju za drugo mesto," je trdno odločen nekdanji mladi bosanski reprezentant do 21 let.

Skočić bo pogrešal …

Reški strokovnjak Dragan Skočić nadaljuje iz srečanja v srečanje "tradicijo" nepopolne postave. Na bolniškem spisku so še vedno Igor Lazič, Rok Marinič in Rodić, tako da jih na sobotnem srečanju ne bo moč videti.

Angina je v posteljo položila prvega čuvaja med ljubljanskima vratnicama Matjaža Rozmana, zato je njegov nastop bržkone vprašljiv. Potem ko se po odsluženi kazni v ekipo vrača Rok Elsner, ima Krunoslav Rendulić, dobitnik rdečega kartona na Ptuju, prepoved igranja še na poslednji tekmi.

Ne spreglejte