Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 8. 2015,
19.02

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Gorica Krško

Nedelja, 23. 8. 2015, 19.02

5 let, 2 meseca

Goričani zavili v paket še šesto zaporedno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Gorice so v tekmi 7. kroga Prve Lige Telekom Slovenije doma premagali Krško.

Nogometaši Gorice so hitro preboleli šok iz pokala, od katerega so se poslovili po porazu z Muro, in zabeležili še šesto zaporedno prvenstveno zmago, s katero so obdržali prvo mesto na razpredelnici. Poraz v pokalu očitno ni pustil nobenih posledic, saj so se gostitelji že na začetku postavili, kot se mora favorizirana ekipa, takoj prevzeli pobudo, ki jo je z zadetkoma kronal zelo razpoloženi novinec v goriški vrsti Marko Nunić. Slednji je po znižanju Krškega poskrbel za nekaj negotovosti, saj ga je sodnik izključil, toda domači so znali nadzorovati rezultat tudi z igralcem manj, še več, dosegli so še tretji gol, z njim pa praktično rešili vprašanje zmagovalca.

Osrednja osebnost tekme je bil Nunić, ne samo zaradi dveh golov in rdečega kartona, ampak zaradi dejstva, da je bil 60 minut neprestana nevarnost za gostujočega vratarja. Prvič je mrežo zatresel v 17. minuti, ko je z glavo izkoristil podajo prav tako zelo razpoloženega Blessinga Chibuikeja Elekeja, nato se je še nekajkrat znašel v ugodnem položaju, v 27. minuti pa je prav tako z glavo tudi kronal lepo akcijo, ki jo je začel Eleke, nadaljeval pa Amel Džuzdanović. Gorica je ob koncu prvega polčasa prek Marshala Mfona Johnsona zadela še prečko, Džuzdanović je zatresel tudi zunanji del mreže, gosti pa so na domači gol v prvem delu sprožili le dva strela, v okvir pa je šel le poskus Enesa Rujovića.

Džuzdanović iz prostega strela postavil končni izid

Gosti so več ambicioznosti pokazali v nadaljevanju, prišli do znižanja izida, ko je Dejan Urbanč po prekršku vratarja Gregorja Sorčana v 60. minuti uspešno izvedel enajstmetrovko. V 62. minuti so domači ostali še brez izključenega Nunića, ki je trčil z vratarjem, poskušal izsiliti najstrožjo kazen, a si prislužil drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnico.

Toda upe Krčanov je dokončno pokopal Džuzdanović, ki je odlično izvedel prosti strel s 25 metrov in postavil končni izid.

Ne spreglejte