Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 5. 2014,
20.06

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gorica

Sobota, 3. 5. 2014, 20.06

5 let, 2 meseca

Gorica v tej sezoni začarana za Zavrč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Gorice so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč s 4:0 (2:0).

Novogoričani bodo tekme z Zavrčem ohranili v lepem spominu. Potem ko so dobili vse tri prejšnje medsebojne dvoboje, so tudi zadnjega v sezoni zanesljivo odločili v svoj prid. Že v prvem polčasu so prišli do zanesljive prednosti, ki so jo v drugem le še oplemenitili. Četrtouvrščena Gorica je tako še ohranila nekaj upanja, da se povzpne med prvo trojico.

A to bo vse prej kot lahko. Do konca prvenstva jo namreč čakajo še gostovanje pri neposrednem tekmecu za Evropo Rudarju, domači obračun s Koprom, gostovanje v Ljubljani, obračun z Mariborom doma ter gostovanje v Celju. Zavrč na drugi strani ostaja na petem mestu, a tudi še ima možnost za plezanje po lestvici.

Novogoričani so hitro prišli v vodstvo, saj je že v deveti minuti zadel Filippo Boniperti, ki je pobegnil gostujočim branilcem. V 18. minuti je z glavo po kotu dobro streljal Luca Berardocco, a je bil Gregor Fink na mestu. V 26. minuti je Boniperti še drugič na tekmi zatresel mrežo Zavrča, potem ko je sam potegnil v kazenski prostor, žoga pa se je nato od Petra Murka odbila čez golovo črto. Po pol ure so nekaj več moči v napad usmerili tudi gosti, ki so nekajkrat poskusili s streli, a bili nenatančni.

V uvodu drugega dela pravih priložnosti ni bilo, nase je opozoril le Andrej Dugolin, ki je sicer meril v okvir vrat, a je ostalo pri 2:0. V 63. minuti pa se je mreža le zatresla, in sicer še tretjič Zavrčeva. Najprej je streljal Francesco Finocchio, Fink je žogo dobil do Gianvita Misurace, ki jo je pospravil za hrbet Zavrčevega vratarja.

Kmalu zatem se je mreža zatresla še četrtič. Murko je v kazenskem prostoru storil prekršek nad Tomasom Danilievičiusom, Litovec pa je nato sam zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Gosti so malce pred koncem tekme ostali še brez izključenega Murka, ki je dobil drugi rumen karton.

Gorica bo v 32. krogu v sredo gostovala v Velenju, Zavrč pa bo gostil Domžale.

Ne spreglejte