Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 11. 2018,
17.40

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Alen Fetić futsal liga prvakov Dobovec Pivovarna Kozel

Sreda, 14. 11. 2018, 17.40

5 let, 5 mesecev

Futsal liga prvakov, elitni del, skupina A

Kozli za začetek neuspešni proti Interju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Alen Fetić | Alen Fetić je z Dobovcem moral priznati premoč Interju. | Foto nzs.si

Alen Fetić je z Dobovcem moral priznati premoč Interju.

Foto: nzs.si

Slovenski državni prvak v futsalu Dobovec je s porazom odprl tekmovanje v elitnem delu lige prvakov. V Alytusu jih je pričakovano premagal branilec naslova, španski Inter, ki je bil boljši s 5:1 (3:0). Edini gol za Slovence je v 37. minuti dosegel Klemen Duščak, ki je znižal izid na 1:4. Na zaključni turnir se prebije le zmagovalec skupine.

Ricardinho
Sportal Slovenski prvak proti Ricardinhu! Kapetan kozlov: Nisem zadovoljen z žrebom.

Slovenski prvaki se niso osramotili, favoriziranemu tekmecu so nudili boljši odpor kot v doslej edini medsebojni tekmi pred tremi leti, ko so izgubili z 0:8. Na igrišču niso bili nič slabši od Špancev, a so zamudili preveč priložnosti, medtem ko so bili petkratni evropski prvaki učinkovitejši.

Madridčani so že do prvega polčasa vodili s 3:0, čeprav so se Slovenci dobro borili. Na začetku so se v glavnem branili, po prejetem prvem golu v 11. minuti, ko je "udaril" eden najboljših igralcev dvoranskega nogometa na svetu, Portugalec Ricardinho, po njegovem poskusu s "špičko" je pred golom žogo preusmeril Humberto, pa so celo nekajkrat nevarno zagrozili.

V nadaljevanju je bil Dobevec nevarnejši tekmec. V sedmi minuti se je Čujec lepo prebil pred vratarja, nato pa je pod prekrškom, ki ga sodnik ni dosodil, slabše streljal, isti igralec je štiri minute pozneje zadel prečko, v 12. minuti pa Rok Mordej ni izkoristil lepe podaje Alena Fetića. Neučinkovitost in še eno veliko napako slovenske obrambe oziroma Roberta Grbića je v 34. minuti kaznoval Adrian Pola.

Dobre tri minute pred koncem je častni gol za Slovence po podaji Čujca dosegel Klemen Duščak. Končni izid je po lepi akciji v zadnji, 40. minuti postavil Elisandro.

Dobovčani so se v elitni del prebili po tem, ko so v Podčetrtku na turnirju glavnega dela premagali Sibirjak in Berettyoujfalu ter doživeli poraz proti Jugorsku. Dobovec, ki ima v svojih vrstah spet povratnika po poškodbi Kristijana Postružina, bo igral še proti belgijskemu Halle-Gooiku in domačinu Vytisu.

Alen Fetić
Sportal Slovenski prvaki med top 16: Fantje so res pravi mali heroji

Na delu tudi kapetan Osredkar

Ta bo v elitnem delu igral v skupini B s špansko Barcelono, srbskim Ekonomcem in poljsko Bielsko-Bialo. V skupini C so portugalska Benfica in Sporting ter ruski Sibirjak in hrvaško Novo vrijeme z Igorjem Osredkarjem, v skupini D pa kazahstanski Kairat, češki Chrudim, beloruska Lidselmaš Lida in italijanska Acqua e Sapone.

Liga prvakov, elitni del:

Skupina A:

Sreda, 14. november:
Inter : Dobovec 5:1 (3:0)
19.00 Vytis – Halle-Gooik

Četrtek, 15. november:
16.00 Halle-Gooik – Inter
19.00 Vytis – Dobovec

Sobota, 17. november:
16.00 Dobovec – Halle-Gooik
19.00 Inter - Vytis

Ne spreglejte