Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 3. 2016,
15.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Joseph Blatter Michel Platini

Sreda, 9. 3. 2016, 15.15

8 let

Francozi pokvarili priprave Blatterja na 80. rojstni dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V okviru postopka proti nekdanjemu predsedniku Mednarodne nogometne zveze Josephu Blatterju je francosko državno tožilstvo v torek preiskalo pisarne francoske nogometne zveze FFF.

Preiskavo je sprožilo plačilo dveh milijonov švicarskih frankov, preračunano približno 1,82 milijona evrov, ki jih je od Fife prejel predsednik Uefe Michel Platini. Francoski pravosodni organi so že v torek skupaj s švicarskimi kolegi preiskali pisarne v Parizu. Kot poročajo tuje tiskovne agencije, so v preiskavi zasegli nekaj dokumentov. Švicarji že od 24. septembra 2015 preiskujejo sum korupcije. Zaradi nepojasnjenih poslov so Blatterju in Platiniju za šest let prepovedali delovanje v nogometu.

Kot so danes poročale tuje tiskovne agencije, so francoske pravosodne oblasti v zvezi s potekajočo švicarsko preiskavo na sedežu francoske nogometne zveze zasegle, kot so zatrdili, "koristno dokumentacijo", ki se nanaša na sporno izplačilo.

Blatter bo v četrtek praznoval 80. rojstni dan

Oglasil se je Blatter, ki je izrazil veliko presenečenje, saj dvomi, da bi na francoski zvezi razpolagali s kakršnokoli dokumentacijo, povezano z omenjenim izplačilom, za katerega oba vpletena ves čas trdita, da je šlo za povsem zakonito izplačilo v skladu z medsebojnim ustnim dogovorom.

Platini in Blatter sicer po omenjeni aferi zaradi navzkrižja interesov več let ne smeta opravljati nikakršne dejavnosti, povezane z nogometom. Platini je v času, ko naj bi si zaslužil plačilo, med letoma 1999 in 2002, za Mednarodno nogometno zvezo kot svetovalec deloval v pisarni, ki jo je francoska nogometna organizacija najela v Parizu.

Blatter bo 10. marca praznoval svoj 80. rojstni dan, rojstnodnevna zabava bo v hotelu v Zürichu, na zabavo pa je povabil sto povabljencev, prijateljev, družinskih članov in sorodnikov.

Ne spreglejte