Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
27. 2. 2014,
10.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo BBC Gareth Bale Karim Benzema Real Madrid Schalke Iker Casillas

Četrtek, 27. 2. 2014, 10.10

8 let

Fenomen BBC udaril po sedmih letih, Casillas zdržal 951 minut

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Način, s katerim so beli baletniki v gosteh odpravili Schalke, je navdušil nogometne sladokusce. Real živi sanjske dneve. V domačem prvenstvu je ušel tekmecema, v Evropi pa lovi deseti naslov.

Klavrna statistika gostovanj Reala na nemških tleh se je končala v sredo, ko je španski velikan v Veltins Areni z redko videnim stampedom pomendral Schalke (6:1) in si praktično že zagotovil napredovanje med najboljših osem. Real je dosegel šest zadetkov. Strelski učinek so si demokratično razdelili Gareth Bale, Karim Benzema in Cristiano Ronaldo. Na Otoku so si hitro prislužili vzdevek BBC, sestavljen iz prvih črk priimkov in imen.

Kratica BBC ima v medijskem svetu pomembno vlogo. V primeru treh asov madridskega kluba, ki so blesteli v Porurju, nima resnejše povezave z mogočnim otoškim medijem. Je pa vzdevek BBC nastal prav ob obujanju spominov na rekordne dosežke v ligi prvakov. Zadnjič, ko se je na eni tekmi pripetilo, da so se trije soigralci vsaj dvakrat vpisali med strelce, se je pisalo leto 2007. Takrat je Liverpool na Anfieldu ponižal Bešiktaš z 8:0. S tremi zadetki je blestel Izraelec Yossi Benayoun, dva sta dodala Ryan Babel in Peter Crouch, enega pa še kapetan Steven Gerrard. Če združiš prve črke priimkov najboljših strelcev, ti znova pade v oči kratica BBC, ki se je tako posrečeno poigrala z nogometno zgodovino.

Bale želi evropsko krono, Ronaldo čestital soigralcem

Real je neustavljiv. Poraza ni doživel že 27 tekem zapored, Ancelottijeva četa piše zgodovino, saj je to drugi najdaljši niz belih baletnikov. Vedno večje so tudi želje, da bi se letos v vitrinah znašel pokal, namenjen evropskemu prvaku. Real ga je osvojil devetkrat, na tako želeno "decimo" čaka že več kot desetletje. "Želimo osvojiti ligo prvakov. Vemo, da ne bo preprosto, saj je veliko močnih ekip, a poskusili bomo," je po visoki zmagi nad Schalkejem obljubil Bale in pohvalil soigralce: "Na igrišču smo se trudili drug za drugega, dobro smo se pripravili na tekmo." Na račun odlične ekipne predstave je imel marsikaj povedati tudi Ronaldo, ki je z 11 zadetki najboljši strelec lige prvakov. "Ni vse v zadetkih BBC (Bale, Benzema in Cristiano Ronaldo). Za tak rezultat je zaslužna vsa ekipa. Tudi Iker (vratar Casillas, op. p.), pa obramba … čestitke vsem," je dejal najboljši nogometaš na svetu.

Ne spreglejte