Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
3. 11. 2015,
10.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Chelsea Jose Mourinho Cesc Fabregas

Torek, 3. 11. 2015, 10.08

6 let, 7 mesecev

Fabregas zanikal, da sovraži Mourinha: Nekdo želi vnesti nemir

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trenerju Chelseaja Joseju Mourinhu se po slabih rezultatih v tej sezoni trese stolček. Otok so preplavile govorice o tem, da so mu hrbet obrnili tudi nogometaši, a jih je Cesc Fabregas označil za laž.

Eden najbolj opevanih nogometnih strategov v tem tisočletju doživlja najtežje trenutke v svoji trenerski karieri. Pri slabih rezultatih, ki jezijo privržence modrih in iz tedna v teden čudijo nogometno javnost, pa bi lahko imeli prste vmes tudi igralci. Ne le z neprepričljivo igro, ki je vsaj nekaj razredov slabša od tiste, s katero so v prejšnji sezoni osvojili naslov angleškega prvaka, ampak tudi z odnosom in pristopom. V javnost so prek neznanega žvižgača, ki se sklicuje na zanesljive vire v vrstah Chelseaja, pricurljale zanimive informacije. Na Otoku so dvignile ogromno prahu, saj prvič razkrivajo konkretnega nogometaša modrih, ki naj bi bil nezadovoljen s trenutnim trenerjem. Jose Mourinho naj ne bi več užival podpore med izbranci, nekateri izmed njih so šli tako daleč, da priznavajo, da bi raje še naprej izgubljali in mu s tem delali še večjo sramoto kot pa zmagovali pod njegovim vodstvom.

Modri od lige prvakov oddaljeni kar deset točk

Chelsea je v uvodnih 11 prvenstvenih krogih doživel kar šest porazov in se nahaja bližje repu kot pa vrhu razpredelnice. Čeprav je zadržal večino igralskega kadra, na nekaterih mestih pa se še okrepil, je v tem trenutku le bleda senca aktualnega prvaka. To je velik udarec za navijače Chelseaja, navajene boja za vodilna mesta, podobno velja tudi za vodstvo kluba, ki ga pooseblja ruski bogataš Roman Abramovič. Če bi odpustil Mourinha, bi moral seči globoko v žep, saj je Mourinho pred začetkom sezone podaljšal pogodbo do leta 2019. Odškodnina bi v tem primeru znašala okrog 40 milijonov evrov. Abramovič se zaveda, da je v veliki nevarnosti nastop v ligi prvakov v sezoni 2016/17, saj Chelsea za trenutno četrtouvrščenim Manchester Unitedom v prvenstvu zaostaja že deset točk.

Fabregas: Odlično se počutim pri Chelseaju

Med tistimi nogometaši, ki so v tej sezoni povsem neprepoznavni in igrajo slabše od tega, kar so v resnici sposobni, je tudi Cesc Fabregas. Nekdanji zvezdnik Barcelone in Arsenala naj bi bil vodja upora igralcev Chelseaja, nezadovoljen z načinom igre, za katerega se v zadnjih tednih odloča Mourinho in ne prinaša želenih rezultatov. "Kot igralec si lahko takšne stvari privoščiš le takrat, ko si prepričan, da imaš prav," je na socialnem omrežju Twitter čivknil žvižgač in dodal, da je postal Mourinhov ego po nespretnem sporu s klubsko zdravnico Evo Carneiro, ki je med igralci uživala ogromno priljubljenost, tako načet, da je v nadaljevanju sezone poskrbel za kaotično vodenje ekipe.

Rezultati so povedali svoje. Modri so v 11 krogih osvojili le enajst točk, kar je žalitev za nogometaše, s katerimi razpolaga. Vodilni dvojec, Manchester City in Arsenal, ima že 14 točk prednosti, navijači topničarji pa se naslajajo nad težavami v vrstah velikega londonskega tekmeca, hkrati pa poveličujejo nekdanjega ljubljenca Fabregasa, za katerega v šali pravijo, da naj bi opravljal vlogo dvojnega agenta.

Na govorice se je v torek dopoldan odzval Fabregas in jih označil za popolnoma neresnične. "Rad bi jasno poudaril, da se v nasprotju z nekaterimi govoricami odlično počutim pri Chelseaju in sem v odličnem odnosu s trenerjem. Morda želijo določeni posamezniki od zunaj namerno vnesti nemir v naše vrste in nam škodovati, a sem trdno prepričan, da nas to ne bo zmotilo in se bomo vrnili na zmagovita pota," je prek Twitterja sporočil Katalonec, ki je v tej sezoni velik dolžnik navijačem. Na zadnji tekmi Chelseaja je vstopil v igro s klopi in odigral le 20 minut. Modri na lestvici zasedajo šele 15. mesto.

V sredo si ne sme privoščiti novega spodrsljaja

Mourinha čaka v sredo zahtevna tekma v ligi prvakov. Chelsea na svojem štadionu Stamford Bridge pričakal kijevski Dinamo. Ukrajinskega prvaka lahko na lestvici prehiti le z zmago, zato bi bil lahko nov spodrsljaj že usoden, saj bi modri v skupini ostali na tretjem mestu. ''To je tekma, ki jo moramo zmagati,'' sporoča Portugalec.

Dvoboj med Dinamom in Chelseajem se je v Ukrajini končal brez zadetkov (0:0), sodil pa ga je Damir Skomina. Portugalec je po srečanju namenil slovenskemu delivcu pravice ogromno kritiko in mu očital, da je bil šibek in naiven, ker ni dosodil 11-metrovke za njegovo ekipo.

Ne spreglejte