Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 1. 2022,
14.48

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

rabona Nino Kouter futsal euro 2022 futsal Matej Horvat

Sobota, 22. 1. 2022, 14.48

2 leti, 2 meseca

Euro v futsalu 2022

Neverjetna mojstrovina Hrvata, ki odmeva po Evropi! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Matej Horvat | Veselje Mateja Horvata in hrvaških reprezentantov po spektakularnem zadetku proti Poljski. | Foto Guliverimage

Veselje Mateja Horvata in hrvaških reprezentantov po spektakularnem zadetku proti Poljski.

Foto: Guliverimage

Na Nizozemskem poteka evropsko prvenstvo v futsalu. Na igrišču ne manjka atraktivnih potez, pravih mojstrovin. Za eno najlepših, Evropska nogometna zveza (Uefa) jo je izpostavila kot potezo dneva, je v petek poskrbel Hrvat Matej Horvat. Proti Poljski se je vpisal med strelce po redko videnem zadetku, v katerem je spomnil na čarovnije največjih zvezdnikov futsala.

Slovenija futsal, Gašper Vrhovec
Sportal Slovenija do odmevne točke, Španci zanesljivo ugnali BiH

Med 16 udeleženci letošnjega evropskega prvenstva v futsalu sta tudi Slovenija in Hrvaška. Izbranci Tomija Horvata so v uvodnem nastopu presenetili favorizirani Kazahstan. Vodili so že s 4:2, nasmihala se jim je že odmevna zmaga, na koncu pa so po odlični predstavi in prekrasnih zadetkih, izstopal je zlasti tisti Mateja Fiderška za 2:1, osvojili točko (4:4). Za Slovenijo, ki jo v ponedeljek čaka obračun proti Italiji, na katerem bo namesto poškodovanega Gašperja Vrhovca dobil priložnost povratnik Kristjan Čujec, so v polno zadeli še Denis Totošković, Žiga Čeh in Teo Turk.

Kristjan Čujec
Sportal Legenda slovenskega futsala prekinila reprezentančni pokoj in priskočila na pomoč

Najprej mojstrski prodor, nato ...

Dan pozneje se je v skupini C prvič predstavila Hrvaška. Ena zadnjih tekmecev Slovenije na pripravljalnih tekmah pred začetkom Eura je navdušila proti Poljski (3:1) ter vpisala prvo zmago. V vodstvo jo je popeljal Matej Horvat, ki je poskrbel za tako atraktivno poigravanje in zaključek akcije, da je bil njegov zadetek izbran za potezo dneva. Kaj vse je uspelo branilcu hrvaškega prvaka Olmissuma iz Omiša?

Prodrl je po desni strani, se nato spretno in bliskovito otresel poljskega igralca, nato pa izigral še obrambo tekmecev. Prelisičil je branilca pred vrati in vratarja, ki sta pričakovala, da se bo že prej odločil za strel, a je prodrl mimo njih, nato pa elegantno, z atraktivno rabono (strel izza stojne noge), poslal žogo v prazno mrežo.  

Nepozabna rabona Nina Koutra proti Domžalam:

Rabona velja v svetu nogometa za enega najbolj spektakularnih in atraktivnih udarcev. Pred leti se je z njo proslavil tudi takratni nogometaš Mure Nino Kouter, ko se je poigral z domžalsko obrambo, njegov zadetek pa je odmeval tudi pri največjih španskih športnih dnevnikih.

Ne spreglejte