Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2013,
14.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Enej Jelenič

Četrtek, 14. 11. 2013, 14.45

8 let

Enej Jelenič: Če smo pravi, lahko premagamo tudi Ruse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Enej Jelenič spada med ključne nogometaše mlade izbrane vrste, ki jo v petek čaka tekma proti Rusiji. Zmaga je nuja, če želi Slovenija ostati v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Po slabem začetku kvalifikacij je mlada izbrana vrsta pod vodstvom Tomaža Kavčiča nanizala tri tekme brez poraza. Dvakrat je remizirala z Dansko in premagala Bolgarijo. Na ta način ima po polovici kvalifikacij pet točk manj od drugouvrščene Rusije, za vodilno Dansko pa zaostaja še za točko več.

Slovenski in ruski nogometaši so že igrali v Himkiju. Po golu Harisa Vučkića je Slovenija povedla, Rusi pa so pred koncem tekme prišli do zmag. "Imeli smo smolo. Imeli smo priložnost za drug zadetek, a se nam ni izšlo," je uvodoma dejal Enej Jelenič.

Ruska reprezentanca je sestavljena iz nogometašev, ki igrajo v tamkajšnji močni ligi. "So dobro pripravljen tekmec, zato v petek pričakujemo trdo tekmo." Pri Rusih velja omeniti predvsem Konstantina Bazeljuka, ki je do zdaj dosegel že pet zadetkov. "Ne bi izpostavljal posameznikov. Če smo mi pravi, igramo kot ekipa in vsak prispeva maksimum, lahko upamo na zmago. V tekmo bomo stopili previdno, saj nas vsaka napaka lahko stane zadetka. Hkrati bomo s tem, ko bomo pazljivi na naši polovici igrišča, tudi potrpežljivo čakali na priložnosti in napake nasprotnika. Prav vsako bo treba izkoristiti," je povedal član Genoe, ki kot posojen igra za Padovo.

Jelenič je že dosegel gol proti Dancem, vsakega pa se še posebej razveseli. "Goli, ki jih dosežeš v reprezentančnem dresu, so nekaj posebnega in se ne morejo primerjati s klubskimi, a ni pomembno, da sem jaz tisti, ki doseže zadetek. Glavno je, da dajemo vse od sebe in zmagujemo. Ni igralca, ki se ne bi razveselil reprezentančnega zadetka. Priložnosti zanj je manj, zato so še toliko bolj dragoceni," je za spletno stran krovne organizacije dejal krilni napadalec in dodal: "Na začetku nam je nekajkrat spodletelo, kar je povsem normalno, saj se je nekaj igralcev pred temi kvalifikacijami zamenjalo. Nekateri smo prvič igrali skupaj, kar je zahtevalo svoj davek. A smo iz tekme v tekmo bolj povezani, kar se pozna tudi na rezultatih," pravi Jelenič, ki bo v petek z začetkom ob 15.30 eden ključnih členov reprezentance na Bonifiki v Kopru.

Ne spreglejte