Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
21. 8. 2014,
7.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Damjan Bohar NK Maribor NK Maribor liga prvakov

Četrtek, 21. 8. 2014, 7.16

7 let, 12 mesecev

Drobni Prekmurec, ki je specialist za zahtevne naloge

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V prejšnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov je v zadnji minuti v Ljudskem vrtu zadel za zmago nad Maccabijem iz Tel Aviva, tokrat je poskrbel za gol upanja na tekmi proti Celticu.

Že drugi evropski gol v tej sezoni je v sredo, ko je rutinirano premagal izkušenega dolgoletnega škotskega reprezentančnega vratarja Craiga Gordona, majhni, komajda 172 centimetrov visoki, a zato toliko bolj neugodni Damjan Bohar zabil v tej sezoni. Po hladnem tušu, ki so ga Mariborčani doživeli na samem začetku tekme – Celtic je po veliki napaki domače obrambe zadel že po šestih minutah igre – je poskrbel za izenačenje le osem minut za tem.

"Če bi nam pred tekmo kdo ponudil remi z 1:1, ga ne bi sprejeli. Zdaj … Zdaj je zgodba malce drugačna. Če pogledamo na potek tekme, je jasno, da smo imeli priložnosti oboji. Mi in oni, ki so tudi prvi zadeli. Zato je remi še najbolj realen rezultat," je po tekmi pošteno priznal 22-letni krilni napadalec. "Gol, ki smo ga prejeli, je bil nepričakovan. Takšen scenarij nas je presenetil, bili smo šokirani, a smo se pobrali. V nogometu moraš biti pripravljen na vse. Mi smo bili, hitro smo zadeli in tekma se je začela znova," je dodal.

Ne da se opisati, bilo je noro

"Gol je bil plod res lepe, a tudi uigrane akcije. Željko Filipović je poslal odlično globinsko žogo, Marcos Tavares jo je, kot zna le on, zadržal, mogoče je bil nad njim storjen tudi prekršek za enajstmetrovko, a to zdaj niti ni pomembno. Pomembno je le, da jo je podal do mene, jaz pa sem zadel. Lepa akcija, ni kaj," se je spomnil akcije iz 14. minute. "Ne da se opisati. Bilo je noro," pa je odgovoril na vprašanje, kaj je občutil, ko se je mreža nasprotnikovega vratarja zatresla in je hitel proslavljat s soigralci in navijači.

"Škoda, da nismo zadeli še enkrat. Priložnosti smo imeli, toda tudi oni so jih imeli nekaj, zato moramo biti, kot sem že rekel, zadovoljen. Tekma je bila zelo zahtevna, tekaško naporna," je povedal nogometaš, ki je igral 80 minut. "Ob polčasu nam je trener naročil, naj stopimo višje. Ko smo to storili, je imel nasprotnik veliko težav. Izgubljal je žoge, a žal tega nismo izkoristili. Ostalo je pri 1:1, a nič zato. Bomo pa poskusili v Glasgowu," je optimističen nogometaš, ki je v Ljudski vrt prišel pred letom dni iz vrst Mure.

V garderobi same spodbudne besede

"Po tekmi je bilo v garderobi slišati samo spodbudne besede. Vsi verjamemo, da nam bo uspelo. Zdaj se moramo le dobro spočiti, sprazniti glave in se pripraviti na naslednje izzive. Najprej na prvenstveno tekmo proti Zavrču in potem še na gostovanje pri Celticu," je pogovor z novinarji, ki smo ga obkrožili, sklenil nogometaš, ki je vse bolj na očeh selektorja Slovenije Srečka Katanca.

Ne spreglejte