Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 11. 2012,
15.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Domžale Nejc Skubic Matej Oražem

Torek, 27. 11. 2012, 15.48

7 let, 12 mesecev

Domžalski fenomen: Zakaj so doma tako slabi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši v gosteh, najslabši doma. Takšen je v tej sezoni izkupiček Domžalčanov. V sredo prihaja Maribor, ki bi ga taka statistika morala veseliti. A pozor, ''vijolice'' ne igrajo ''bunkerja'' ...

Srbski trener Stevan Mojsilović je po nedavni zmagi v Stožicah, ko je na kolena spravil Razdrhovo Olimpijo, v šali dejal, da bo predsedniku predlagal, da bi vse domače tekme igrali v Ljubljani. Kot da bi slutil, da novo snidenje z domžalskim Športnim parkom ne bo prineslo prijetnega rezultata. In res, v soboto so v mestu ob Kamniški Bistrici tri točke osvojili še Celjani in dokazali, da slaba bera domačih točk ''rumeno-modrih'' ni naključna. Zakaj prihaja do domače razprodaje točk, obenem pa je slika na gostovanjih povsem obratna? ''Težko pojasnim velika nihanja in slabe predstave na domačem igrišču. Lahko zagotovim, da so igralci prav tako motivirani in da je priprava na tekmo popolnoma enaka. Res pa je, da nam ne odgovarja igra, v kateri se nasprotnik povleče na svojo polovico in čaka na protinapade, kar se nam vedno pogosteje dogaja predvsem na domačem igrišču. Radi igramo odprt, atraktiven, hiter nogomet. Večina ekip nam na našem igrišču to poiskuša onemogočiti in na žalost jim to tudi uspeva. Moram pa biti iskren in priznati tudi to, da če se nam je na gostovanjih do sedaj kdaj nasmehnila tudi boginja Fortuna, na domačem igrišču temu ni tako. Vsaj na štirih srečanjih doma smo bili popolnoma dominanten nasprotnik, a nam ni uspelo zabiti zadetka, medtem ko je gostom to iz redkih priložnosti uspevalo,'' je poskušal najti primeren razlog za katastrofalne domače rezultate Matej Oražem. Podobno kot športni direktor razmišlja tudi kapetan domžalske ekipe, ki bi se lahko s sredino zmago nad Mariborom povzpela na visoko tretje mesto: ''Vsako tekmo gremo na polno, vseeno kje igramo. V slovenski ligi razen Maribora niti ni pravega domačega igrišča, saj je povsod malo gledalcev in ni nekega pritiska občinstva. Mogoče se v Domžalah ekipe malce zaprejo, mi pa ne najdem dobrih rešitev. Sem pa prepričan, da se lahko vse hitro obrne. Upam, da že jutri,'' je Sportalu zatrdil Nejc Skubic, ki že komaj čaka na začetek sredinega dvoboja z branilci naslova in jesenskim prvakom.

Domžalskega štadiona niso zasovražili

Kapetan Domžalčanov je ovrgel teorijo, da bi igralci zasovražili domžalski štadion, nikakršnih kritik ni deležno niti igrišče. ''Tako je pač naneslo. Res je, da nimamo kakšne posebne pomoči domačih gledalcev. To je žalostno, a upam, da se bo kmalu spremenilo. V zadnjih letih je raven nogometa v Sloveniji malce padla, čeprav 1. SNL le ni tako slaba kot želijo nekateri predstaviti,'' se je nekdanji udeleženec lige prvakov, z romunskim Oletulom je izkušnje nabiral v prejšnji sezoni, dotaknil skromnega obiska na tribunah. Če bi Domžalčani začeli pogosteje zmagovati, bi bil zagotovo višji. ''Seveda si v klubu vsi želimo, da bi dobro igrali na domačem igrišču, saj to s seboj prinaša tudi večje zanimanje lokalne skupnosti. Še posebej se nam to zdi pomembno v mesecu novembru, ko skupaj z Anino zvezdico zbiramo hrano za ljudi, ki potrebujejo pomoč. Verjamem, da se bo trend tudi na domačem igrišču slej kot prej obrnil, vendar je zato potrebno pridno in trdo delati,'' dodaja Oražem, ki je še enkrat povabil vse ljubitelje nogometa na sredino tekmo z Mariborom (zaostalo srečanje 15. kroga).

Ko bo v Domžalah gostovala Milaničeva četa, Domžalčani v primeru novega spodrsljaja zagotovo ne bodo mogli ponuditi izgovora, da niso našli protiorožja za gostujoči ''bunker''. Mariborčani igrajo vendarle malce drugače. ''Res je, Maribor ima svojo igro, ki mu je prinesla veliko. To bo za nas samo dodatna motivacija. Vedno igramo dobro proti boljšim,'' obljublja kapetan Skubic.

Nogometnega spektakla se veseli tudi ''mlajši'' Oražem: ''Maribor je odigral zelo veliko težkih tekem v letošnji sezoni in to se vsekakor pozna na fizičnem stanju v ekipi. So ekipa, ki je željna igre, željna nogometa in verjamem, da bodo z enako miselnostjo prišli tudi v Domžale. To so tekme na katerih se ponavadi naša mlada, hitra in tekalno razpoložena ekipa izkaže, seveda če je pristop pravi. Že v Mariboru smo bili blizu točke in verjamem, da smo lahko tokrat še uspešnejši. Vse se začne z taktično disciplino in odgovornostjo v igri, nujno pa bo popraviti realizacijo, ki še posebaj peša na domačem igrišču.''

Dvoboj med Domžalami in Mariborom se bo v sredo začel ob 18. uri. Domžale bi v primeru zmage napredovale na tretje mesto, Maribor pa bi s tremi točkami na ''gostoljubnem'' igrišču povišal prednost pred Olimpijo na devet točk.

Ne spreglejte