Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 12. 2012,
13.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matej Oražem NK Domžale

Sreda, 19. 12. 2012, 13.29

7 let, 12 mesecev

Domžalska revolucija se je izplačala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Domžalčani so pred sezono močno spremenili ekipo in se naslonili na lasten mladinski kader, kar se jim je obrestovalo. Imajo nov rod igralcev, s katerim se približujejo vrhu.

Domžale so pod vodstvom Stevana Mojsilovića po prvem delu sezone zasedle tretje mesto, kar je marsikoga presenetilo. Črni piki sta izpad iz pokalnega tekmovanja in rezultati na domačem igrišču. Če so na gostovanjih celo med najboljšimi v državi, pa je povsem obratno na domačih tekmah. V kolikor izboljšajo rezultate na domačem igrišču, bodo resni kandidati v boju za najvišja mesta. Ob tem velja dodati, da gre za ekipo v nastajanju, v kateri je kopica mladih igralcev, s katerimi ima klub sklenjene dolgoročne pogodbe.

"Vsekakor smo lahko s predstavami zadovoljni, črna pika pa so prav te domače tekme, ko smo igrali dobro, a vedno znova igrišče zapuščali sklonjenih glav. Držimo stik z vrhom in smo še vedno zelo blizu tega, da izpolnimo pred sezono zastavljen cilj uvrstitve v Evropo. Zelo smo zadovoljni, da nam to uspeva z zelo mlado ekipo, morda najmlajšo v ligi in vse te izkušnje, ki jih sedaj pridobivajo naši igralci, bomo v prihodnje poizkušali dobro unovčiti, kar pa je spet možno zgolj z trdim delom. Smo na pravi poti, vendar prav nobena stvar, ki je kaj vredna, ne pride zlahka in s tem vodilom gremo lahko v nov dan in tudi v novo leto. Težko pojasnim velika nihanja in slabe predstave na domačem igrišču. Lahko zagotovim, da so igralci prav tako motivirani in da je priprava na tekmo popolnoma enaka. Res pa je, da nam ne odgovarja igra, v kateri se nasprotnik povleče na svojo polovico in čaka na protinapade, kar se nam vedno pogosteje dogaja predvsem na domačem igrišču. Radi igramo odprt, atraktiven in hiter nogomet. Večina ekip nam na našem igrišču to poizkuša onemogočiti in na žalost jim to tudi uspeva. Moram pa biti iskren in priznati tudi to, da če se nam je na gostovanjih do sedaj kdaj nasmehnila tudi boginja Fortuna, na domačem igrišču temu ni tako. Vsaj na štirih srečanjih doma smo bili popolnoma dominanten nasprotnik, a nam ni uspelo zabiti zadetka, medtem ko je gostom to iz redkih priložnosti uspevalo," je dejal Matej Oražem.

Ne spreglejte