Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 8. 2018,
12.45

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Benjamin Verbič St Etienne Dinamo Kijev Robert Berić

Sreda, 22. 8. 2018, 12.45

5 let, 8 mesecev

Robert Berić

Dinamo se je močno ogrel za Roberta Berića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Robert Berić | Robert Berić je na poletnem seznamu želja ukrajinskega podprvaka Dinama. | Foto Reuters

Robert Berić je na poletnem seznamu želja ukrajinskega podprvaka Dinama.

Foto: Reuters

Francoska nogometna revija France Football poroča, da bi se lahko slovenski reprezentant Robert Berić kmalu preselil h kijevskemu Dinamu, katerega barve brani tudi njegov reprezentančni kolega Benjamin Verbič. Zatika se pri odškodnini, saj je ukrajinski velikan pripravljen ponuditi 2,5 milijona evrov, francoski prvoligaš St. Etienne pa sporoča, da je Krčan na prodaj le za pet milijonov evrov. 

Po pisanju France Footballa je vodstvo kijevskega Dinama stopilo v stik s trofejnim francoskim prvoligašem Saint-Etiennom, za katerega igra Robert Berić, ukrajinski podprvak pa naj bi bil pripravljen za 27-letnega Krčana odšteti 2,5 milijona evrov. Dinamo Kijev nastopa v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Benjamin Verbič
Sportal Verbič razočaran iz Amsterdama, Stojanović zadovoljen iz Berna

Danes se bo v prvi tekmi play-offa kvalifikacij pomeril z Ajaxom iz Amsterdama. Berić ima na nizozemskega velikana prekrasne spomine, saj ga je leta 2015, ko je nosil dres dunajskega Rapida, izločil v kvalifikacijah za ligo prvakov. 

St. Etienne išče okrepitve za konico napada

Berić se je v začetku leta po ponesrečeni epizodi pri Anderlechtu vrnil v Francijo in bil v spomladanskem delu najboljši strelec St. Etienna. | Foto: Getty Images Berić se je v začetku leta po ponesrečeni epizodi pri Anderlechtu vrnil v Francijo in bil v spomladanskem delu najboljši strelec St. Etienna. Foto: Getty Images Pri St.-Etiennu naj bi bili pripravljeni prodati Berića, zato v klubu že iščejo zamenjavo na položaju napadalca. A po poročanju France Footballa zanj zahtevajo pet milijonov evrov odškodnine, zato bi lahko v kratkem potekali dodatni pogovori. St. Etienne ima težave z napadalci.

Na zadnji prvenstveni tekmi jo je skupil Ramoin Hamouma. Zeleni si prizadevajo, da bi do konca prestopnega roka, ki se bo iztekel konec meseca, svoje vrste okrepili še s kakšnim napadalcem. Po poročanju francoskega športnega dnevnika L'Equipe so glavni kandidati Georges-Kevin N’Koudou (Tottenham), Faitout Maouassa (Rennes) in Yannis Salibur (Guingamp).

Sportal Jan Oblak začel z remijem, Lovro Bizjak je debitiral v Rusiji

Berić, ki ga v zadnjih tednih pestijo tudi zdravstvene težave in je na izhodnih vratih devetkratnega francoskega prvaka, se je St. Etiennu pridružil leta 2015. Z njim ima sklenjeno pogodbo do leta 2019.

Ko je bil napadalec Rapida, je leta 2015 v kvalifikacijah za ligo prvakov izločil Ajax iz Amsterdama.  | Foto: Getty Images Ko je bil napadalec Rapida, je leta 2015 v kvalifikacijah za ligo prvakov izločil Ajax iz Amsterdama. Foto: Getty Images

Slovenski reprezentančni napadalec je v karieri nosil dres Krškega, Interblocka, Maribora, graškega Sturma, dunajskega Rapida, St. Etienna in Anderlechta, kjer je kot posojen napadalec zelenih prebil jesenski del prejšnje sezone, a v Bruslju ni dočakal resnejše priložnosti. Po vodi je splavala tudi priložnost, da bi zaigral v ligi prvakov. Belgijski klub je v skupinskem delu lige prvakov odigral šest tekem, a Berić ni niti enkrat stopil na igrišče.

Neymar
Sportal Saint Etienne brez Berića do točke

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte