Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 6. 2010,
11.17

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 26. 6. 2010, 11.17

8 let, 3 mesece

Desettisočglava množica sprejela nogometaše (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski nogometni junaki so se po uspešnem nastopu na SP v Južnoafriški republiki vrnili v domovino, po njihovem sprejetju na Brniku, je sledil še bolj bučen na Prešernovem trgu.

V središču Ljubljane je nogometaše pod vodstvom Matjaža Keka pričakala desettisočglava množica in jim pripravila bučen sprejem. Vse skupaj sta ogrela priljubljena glasbena skupina Siddharta, ki je zapela himno varovancev Matjaža Keka Dviga Slovenija zastave, in mladi Oton Zajec, ki je nekajkrat zapel Kekčevo pesem.

Nogometašem je na jugu Afrike proti Alžiriji uspelo doseči prvo zmago za Slovenijo na svetovnih prvenstvih, za las pa so zgrešili uvrstitev v osmino finala enega največjih športnih prireditev na svetu. Kljub izpadu so dosegli štiri točke v skupini C, kar je eden izmed največjih uspehov slovenskega nogometa, to pa je znala ceniti tudi slovenska nogometna javnost. Vsak nogometaš je ob prihodu strnil nekaj misli, najbolj pa se je množica oglasila ob prihodu na oder najmlajšega Reneja Krhina, strelca čudovitega zadetka proti ZDA Valterja Birse in izjemnega Samirja Handanoviča.

Kek: Tega nam nihče ne more vzeti

Selektor Matjaž Kek je še enkrat več izpostavil predvsem prijateljstvo in kolegialnost, ki vlada v reprezentanci. "Mogoče rezultatskega cilja nismo izpolnili, ampak to, kar se nam je dogajalo v mesecu in pol, to vzdušje, ta enotnost, tega nam nikoli nihče več ne more vzeti," je aplavz požel selektor. Tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) je izrekel nekaj besed. "Samo najboljša ekipa na svetu lahko spravi najboljše navijače na eno mesto," je sporočil Ivan Simič. Pohvalam se je pridružil tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič. "Hvala vsem za veličasten sprejem naše reprezentance. To si je več kot zaslužila. Predstavljali so najmanjšo deželo na svetovnem prvenstvu in dokazali, da so veliko moštvo, zato bodo trajno ostali v slovenskem športnem spominu. Iskrene čestitke," je dejal Kocijančič. "Hvala in najlepše čestitke najboljšim fantom za vse kar so naredili. Gremo na trening na Stožice," pa se je pošalil župan prestolnice Zoran Jankovič.

Reprezentante je že na Brniku pričakal in izrekel čestitke Borut Pahor, po rajanju z navijači, pa so se junaki odpravili še na obisk k predsedniku države Danilu Türku.

Ne spreglejte