Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 5. 2014,
18.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Liverpool Manchester City angleško prvenstvo Manchester United Everton Arsenal Chelsea Jose Mourinho Arsene Wenger

Torek, 6. 5. 2014, 18.16

8 let

Derbi ni navdušil, a Chelsea je dobil, kar je hotel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Arsenala in Chelseaja so se v velikem londonskem derbiju na Emiratesu razšli brez zmagovalca (0:0). Everton odčital lekcijo nemočnemu Manchester Unitedu.

Štiriintrideseti krog angleške premier league je bil v znamenju londonskega derbija, ki pa ni navdušil. V pravi uspavanki na Emiratesu se je tekma končala brez zadetkov. Čeprav je Chelsea začel tekmo brez pravega napadalca, ni bil prav nič podrejen in bil na trenutke celo nevarnejši od domačih. Prvi sporen trenutek na tekmi je bil, ko je po izjemni podaji Cesca Fabregasa Oscarja v kazenskem prostoru brezkompromisno podrl vratar Arsenala David Ospina. Sodnik ni piskal enajstmetrovke, Brazilec pa je za trenutek izgubil sapo, a k sreči je kmalu prišel k sebi. Mourinho se je seveda le cinično nasmejal. Glavni sodnik Michael Oliver pa ni razjezil le modrih, pač pa tudi domače, šlo je za 34. minuto, ko je strel Santija Cazorle z roko blokiral branilec gostov Gary Cahill, a tudi tokrat ni pokazal na belo točko. Najlepšo priložnost je v prvem delu zapravil Ramires. Brazilec se je sam znašel pred Ospino, a njegov strel je bil odločno preslab. Ostalo je pri 0:0, a tudi v drugem delu se izid ni spremenil. Chelsea zdaj le centimetri ločijo od petega naslova angleških prvakov.

Na prvi nedeljski tekmi na Goodison Parku je Everton s 3:0 razbil razglašeni Manchester United, ki je izgubil drugo tekmo zapored in če se je pred tedni zdelo, da so že uvrščeni med najboljše štiri v ligi, bo do konca prvenstva še kako vroče. Za ekipo iz Liverpoola so zadeli James McCarthy, John Stones in Kevin Mirallas.

V soboto je bilo na sporedu osem obračunov. Southampton in Tottenham sta se razšla brez zmagovalca. Zmagal ni niti Liverpool, ki ni našel odgovora na bunker West Broma, Man City, aktualni angleški prvak, pa se je skoraj opekel proti Aston Villo, a ga je v 89. minuti rešil Brazilec Fernandinho.

Ne spreglejte