Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 7. 2010,
7.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 7. 2010, 7.46

8 let

Del Bosque: Postati svetovni prvak je neverjeten občutek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor španske nogometne reprezentance, ki je osvojila prestižni naslov svetovnih prvakov, Vicente del Bosque, uspeh pripisuje svojim sijajnim igralcem.

Enajsti julij 2010. Dan, ko se je Španija vpisala v nogometni anale in se prvič v zgodovini okronala s prestižnim naslovom svetovnih prvakov. "Furija", ki se je prvič znašla v finalu "mundiala", je zadetkom Andresa Inieste v 116. minuti pokopala nizozemske sanje o osvojitvi naslova.

Če so Nizozemci po finalu objokani zapuščali štadion Soccer City v Johannesburgu, pa je bilo, razumljivo, povsem drugače pri Špancih, kjer je bil izrecno ponosen njihov selektor. "To je bila težka tekma. Imamo fantastične igralce, ki so znali reagirati na vse izzive in premostiti vse težave. Nizozemci so imeli svoje priložnosti, a mi smo jih imeli še več. Ponosen sem na svoje igralce … Ta velik uspeh dolgujemo sijajnim nogometašem, tako tistim, ki so bili v začetni enajsterici kot ostalim, ki so sedeli na klopi za rezervne igralce," je bil po španskem slavju presrečen Vicente del Bosque.

Med strelci zgolj igralci Barcelone

"Ponosen sem na celotno svojo kariero, ampak ta trenutek spada med vrhunce. Izjemno sem ponosen in srečen," navdušenja nad zgodovinskim naslovom ni mogel skriti 59-letni španski strokovnjak in dodal: "To je neverjetno. Postati svetovni prvak je neverjeten občutek. Ta uspeh je rezultat dolgoletnega dela in komaj čakam, da naslov doma proslavimo z našimi navijači."

Španija, ki je tako v finalu kot v izločilnih bojih drugega dela z identičnim rezultatom 1:0 premagala Portugalsko, Paragvaj in Nemčijo, je na 19. svetovnem prvenstvu dosegla osem zadetkov.

Sila zanimiv pa je pogled tudi na strelsko statistiko, saj so gole dosegli zgolj trije igralci, vsi pa so, zanimivo, člani Barcelone. David Villa je nasprotne vratarje ukanil petkrat, Andres Iniesta dvakrat, branilec Carles Puyol pa enkrat. A vse to je bilo dovolj, da se je Španija kot osma pridružila eliti zmagovalcev na svetovnih prvenstvih.

Ne spreglejte