Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
12.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

David Moyes

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 12.31

7 let, 12 mesecev

David Moyes, novi trener Uniteda, zasedel pisarne na Old Traffordu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
David Moyes, 50-letni škotski strokovnjak, je v ponedeljek tudi uradno začel delovati na mestu prvega trenerja angleških prvakov, kjer je po 26 letih zamenjal nepozabnega rojaka Alexa Fergusona.

Moyes se je na kompleks za trening Aon v južnem Manchestru pripeljal okoli devete ure zjutraj, kjer so ga pričakali številni fotografi in novinarji. Manchester United je eden izmed peterice klubov zgornje polovice lestvice v Premier League, ki bodo v novo sezono vstopili z novim trenerjem. Čilenec Manuel Pellegrini je sedel na klop mestnega tekmeca in zadnja leta največjega rivala ''rdečih vragov'', Manchester Cityja, Portugalec Jose Mourinho je končal madridsko zgodbo in se vrnil v londonski Chelsea, Španec Roberto Martinez je nasledil Moyesa pri Evertonu, zadnji pa je Valižan in legenda Manchester Uniteda, Mark Hughes. ''Sparky'' je sedel na klop žilavega Stoke Cityja.

Prva naloga Škota, ki je z Unitedom podpisal šestletno pogodbo, bo v čim krajšem možnem času rešiti problem Wayna Rooneyja. Ta negotovost ne ustreza nikomur, zato se pričakuje, da bo škotski ljubitelj discipline zadevo rešil v naslednjih dneh. Možnosti sta le dve, ali bo Rooney podaljšal ali pa bo zapustil Otok.

Moyes že premešal trenerske karte, kaj pa igralske?

Veliko sprememb je že doživel trenerski štab. Moyes je namreč iz Liverpoola pripeljal kolege, s katerimi je uspešno sodeloval pri Evertonu. Odšli so Fergusonov pomočnik Mike Phelan, trener prve ekipe Rene Meulensteen in trener vratarjev Eric Steele. Zadnjega bo zelo pogrešal David de Gea, saj se je Steele po Špančevem prihodu za lažjo medsebojno komunikacijo naučil tudi špansko. Kakorkoli že, na Old Trafford iz Evertona prihajajo Steve Round (pomočnik trenerja), Chris Woods (trener prve ekipe) in Jimmy Lumsden (trener vratarjev).

V prihodnjih dneh bo znano, koliko so bila namigovanja o prihodih in odhodih v preteklih mesecih na mestu. Veliko se je govorilo o mladem nizozemskem biseru Kevinu Strootmanu, Špancu Thiagu Alcantari, Leightonu Bainesu, tudi o Cristianu Ronaldu in Garethu Balu, pa tudi o zanesljivih odhodih Nanija, Andersona in, kot že rečeno, Rooneyja. Uradno je Man Utd v tem prestopnem roku podpisal le z golobradim urugvajskim branilcem Guillermom Varelo.

Igralci angleškega prvaka, ki so bodisi zaradi reprezentančnih akcij bodisi zaradi uživanja še zadnjih dni počitnic razpršeni po vsem svetu, se bodo Moyesu pridružili v torek in sredo, v četrtek pa bo na sporedu premierni trening pod novim trenerjem. Škot pričakuje, da bo lahko 10. julija na pripravljalno turnejo na Daljni vzhod in v Avstralijo popeljal vse najboljše nogometaše.

Ne spreglejte