Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
3. 11. 2015,
19.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Hajduk Split Damir Mišković Miral Samardžić Roman Bezjak

Torek, 3. 11. 2015, 19.35

8 let

Darilo predsednika: Kek, Bezjak in Samardžić za nagrado v Dubaj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je z izjemno zmago v Splitu in skokom na prvo mesto tako navdušil predsednika Rijeke Damira Miškovića, da je ta za nagrado omogočil zimske priprave v Dubaju.

Da je Matjaž Kek najbolj priljubljen Slovenec na Kvarnerju, se je vedelo že dalj časa. Po veličastni zmagi na prepolnem Poljudu, kjer je Rijeka v nedeljo ponižala Hajduk tako z igro kot tudi rezultatom (3:0), se ime 54-letnega Mariborčana z globokim (straho)spoštovanjem omenja tudi v Dalmaciji.

Kek z Rijeko sploh še ni izgubil v tej prvenstveni sezoni, po zmagi na "splitski školjki" pa je na razpredelnici poskočil na prvo mesto in vložil resno kandidaturo za naslov prvaka.

"Damir, to je zate. Vem, koliko ti pomeni ta zmaga," se je slovenski strateg po tekmi v srcu Dalmacije pred televizijskimi kamerami spomnil na predsednika Rijeke Damirja Miškovića. Bogati poslovnež si jadranskega derbija ni ogledal v živo, saj se je v času dvoboja zaradi poslovnih obvez mudil v Afriki.

Keku je zameril le, da ni zmagal s 5:0

Kek v javnih nastopih pogosto izpostavlja, da se brez pomoči, vneme in trme klubskega predsednika z Rijeko ne bi mogel povzpeti tako visoko. Štajerec ni dolgo čakal na njegov odgovor. "Hvala igralcem, trenerju, vsem. Za nagrado jim podarjam zimske priprave v Dubaju, kjer se ni pripravljala še nobena hrvaška ekipa," je po poročanju reškega časopisa Novi list iz Nigerije sporočil Mišković in še enkrat pohvalil predstavo Kekove čete.

"Velemojstrska izvedba ekipe in trenerja," ni predsednik skrival sreče po prepričljivi zmagi v Splitu (3:0), ki bi lahko bila še višja, če ne bi gostov z Reke z nekaterimi odločitvami oškodovali sodniki. Če jih ne bi bilo, bi lahko Kekovi izbranci v splitsko mrežo odvrgli celo "petardo" in uresničili skrajno optimistična pričakovanja predsednika. "Keku sem zameril le to, da na koncu ni Rijeka zmagala s 5:0, kot sem pričakoval pred tekmo," se je pošalil Mišković.

Mariborčan dobro pozna Arabski polotok

Rijeka se je pod vodstvom Keka pozimi že mudila na pripravah v Međugorju in Španiji, tokrat pa bo storila korak naprej in se v bogati arabski deželi, kjer se radi ustavijo tudi najbogatejši klubi na svetu, pripravljala na spomladanski del sezone.

Trener Rijeke se bo tako za kratek čas vrnil v okolje, kjer si je v neposredni soseščini nabiral trenerske izkušnje. Preden se je odločil za delo v reškem klubu, je v Savdski Arabiji nekaj mesecev vodil Al Ihittad, a se njegova epizoda rezultatsko ni končala najbolje. S klubom ni osvojil toliko točk, kot bi si želelo vodstvo, zato se je sporazumno razšel s klubom in vrnil v Evropo.

Bezjak v Splitu ni staknil poškodbe

V Dubaj bo v zimskem premoru po vsej verjetnosti odpeljal vsaj dva rojaka. Roman Bezjak je v nedeljo blestel v napadu Rijeke in se vpisal med strelce, sodniki pa so ga neupravičeno oškodovali za še en gol. Korošec je ob koncu dvoboja prejel močan udarec in po njem odšepal z igrišča, a je dan po tekmi že sporočil, da se počuti bolje. Tako bo najboljši strelec Rijeke v prvenstvu nared že za naslednji dvoboj.

Miral Samardžić je opravil odlično delo v obrambi, ki je zadržala nedotaknjeno mrežo in se izkazala proti nemočnim gostiteljem. Tako naj bi v Združene Arabske Emirate odpotovali vsaj trije Slovenci, trener Kek ter igralca Bezjak in Samardžić.

Ne spreglejte