Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
3. 2. 2014,
7.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dare Vršič NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 3. 2. 2014, 7.54

8 let

Dare Vršič: Maribor kot klub je daleč pred vsemi v našem prostoru

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dare Vršič, ki je v petek, na zadnji dan januarskega prestopnega roka, šokiral s prestopom v Maribor, je v nedeljo v Turčiji že opravil prvi trening z novimi delodajalci.

Nekdanji ljubljenec navijačev ljubljanske Olimpije je v nedeljo z Dunaja pripotoval v Antalyo in se novopečenim soigralcem nemudoma priključil na treningu na turških tleh, kamor so slovenski prvaki prispeli v soboto zvečer.

Po treningu je v pogovoru za klubsko spletno stran spregovoril prvič, odkar je podpisal za prvoligaša iz Ljudskega vrta in dvignil ogromno prahu v slovenskem nogometnem prostoru. "Odleglo mi je, to moram priznati. Zadnji dnevi so bili res naporni, predvsem psihično. Tudi za mojo družino. Vsi skupaj smo si želeli, da bi kariero nadaljeval v Mariboru, in zdaj se mi je želja uresničila. Hvala celotnemu klubu, najbolj pa seveda tistim, s katerimi smo se dogovarjali za prestop," je povedal Dare Vršič.

Takoj je bil navdušen

Izkušeni slovenski vezist, pred leti tudi reprezentant, ni imel veliko pomislekov, ko je beseda nanesla na selitev v Ljudski vrt. Pa čeprav je zagotovo vedel, da bo s to potezo močno razočaral ljubljanske navijače.

"Dejansko se ni bilo treba odločati. Ko se je izkazalo, da obstaja možnost, da zaigram v vijoličastem dresu, sem bil nad to idejo navdušen. Čakal sem le na dogovor o prestopu, drugo me ni zanimalo. Res je, da sem prišel v zadnjem trenutku, a najbolj pomembno je, da se je zadeva razpletla tako, kot sem si želel," je še povedal zdaj že nekdanji nogometaš dunajske Austrie.

V svetu je malo takšnih navijačev, kot so Viole

Devetindvajsetletni nogometaš, ki je bil pred dvema sezonama izbran za najboljšega v slovenski ligi – takrat je seveda še nosil dres Olimpije –, je prepričan, da bo zgodba v Mariboru zanj uspešna.

"Verjamem, da bo. Res je, da trenutno nisem najbolje pripravljen, saj dolgo nisem igral, a sem pridno treniral in se počutim dobro. Verjamem, da bom hitro ujel želeni ritem. Vesel sem, ker bom sodeloval v tej uspešni zgodbi. Želim si, da bi se čim bolje pripravili na tekmi proti Sevilli," se Vršič že spogleduje z evropskima izzivoma, ki februarja čakata mariborske nogometaše.

Za konec je namenil še nekaj besed najzvestejšim mariborskim navijačem. "Pozdravil bi Viole. Ko gledam posnetke njihovega navijanja, me kar strese. Že dolgo dokazujejo, da so izjemni. V Evropi in v svetu je zelo malo takšnih navijačev. Maribor kot klub je tudi sicer daleč pred vsemi v našem prostoru. Tudi zato sem toliko bolj motiviran, da k tej uspešni zgodbi z dobrimi igrami prispevam tudi sam," je še dejal nogometaš, ki bo v vijoličastem dresu nosil številko 22. Kaj bodo na njegove besede porekli ljubljanski navijači?

Ne spreglejte