Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
30. 12. 2014,
13.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Robert Koren Melbourne City Avstralija

Torek, 30. 12. 2014, 13.14

8 let

Dame in gospodje, Robert Koren obnorel Avstralijo (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Stoječe ovacije, ki jih je Robert Koren pred dnevi doživel ob krstnem nastopu za Melbourne City, so dobile veličastno nadaljevanje. Korošec je na tretji tekmi zablestel s tremi zadetki!

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance se je znašel na naslovnicah. Avstralija je navdušena, da je sprejel ponudbo moštva Melbourne City in se pri 34 letih odpravil na drugo stran sveta. Za klub je vpisal tretji nastop in dočakal trenutek, ko se je prvič znašel v udarni postavi. Trenerju se je za zaupanje zahvalil na najlepši mogoč način. Zaradi poškodbe je preskočil uvodnih 11 nastopov v avstralskem prvenstvu, nato pa se na torkovi tekmi na seznam strelcev vpisal že po devetih minutah. Mrežo tekmeca je v drugem polčasu kmalu zatresel še enkrat, čarobno predstavo pri zmagi Cityja na gostovanju pri Newcastle Jets (5:2) pa kronal še s tretjim zadetkom in dosegel med nogometaši tako priljubljen ''hat-trick''. Zadetke je dosegel v 9., 63. in 74. minuti, nato pa 15 minut pred koncem rednega dela ob zasluženem aplavzu zapustil igrišče.

Med strelce za goste se je vpisal tudi irski veteran Damien Duff, ki je podobno kot Korošec strelski prvenec v avstralski prvi ligi dočakal ravno na štadionu Hunter v Newcastlu.

Trener poln hvale na račun slovenskega legionarja

Nekdanji nizozemski reprezentant John van't Schip je bil po srečanju presrečen zaradi predstave slovenskega legionarja, ki ga pri Cityju na hrbtu krasi številka deset.

''Robert je zelo pomemben igralec, zato smo ga tudi pripeljali v naš klub. Srečni smo, da se je vrnil na igrišče. Zdaj bo napočil premor. Obeta se nam priložnost, da se še bolje uigramo z njim, tako da sem prepričan, da bo po njem še boljši,'' je dejal trener Melbourne Cityja, ki ga 4. januarja čaka še dvoboj z moštvom Central Coast Mariners, nato pa bo zaradi azijskega prvenstva – potekalo bo prav v domovini kengurujev – napočil skoraj enomesečni premor.

''Robi je največja nevarnost za tekmeca, ko igra v osrčju zvezne vrste. Zdaj naša ekipa bolje nadzoruje žogo, kar je pomembno za posest. Je zelo pomemben člen, saj lahko zadrži žogo in zaposli soigralca, če je ta v boljšem položaju,'' je Nizozemec opisal nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki je pred prihodom v Avstralijo nosil dres angleškega premierligaša iz Hulla.

Melbourne City po visoki zmagi ostaja na šestem mestu, za vodilnim klubom Perth Glory pa zaostaja 13 točk. Koren si s tremi zadetki na lestvici najboljših strelcev deli deveto mesto, vodi domačin Nathan Burns (Wellington), ki je dosegel deset golov.

Ne spreglejte