Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
8. 2. 2015,
16.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lierse Zulte Waregem Etien Velikonja Slaviša Stojanović

Nedelja, 8. 2. 2015, 16.48

8 let

Čudež v Belgiji, Velikonjo in soigralce je razganjalo od sreče (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski napadalec Etien Velikonja se je v soboto vpisal med strelce in pomagal Liersu do presenetljive zmage na gostovanju pri Zulte-Waregemu. To je bil prvi zadetek Primorca po osmih mesecih.

Štirikratni belgijski prvak Lierse je po sobotnem podvigu še vedno krepko na dnu razpredelnice, a se je med njegove nogometaše in navijače vrnil nasmešek. Zmaga v gosteh pri Zulte-Waregemu je poskrbela za izbruh veselja. Kako veselo je bilo na igrišču v Waregemu ter nato v slačilnici Lierseja, lahko preverite v videoposnetku, obilico razlogov za zadovoljstvo pa je imel tudi Etien Velikonja.

Odigral je vso tekmo, v 27. minuti pa je dosegel prvi gol na tekmi in nakazal, kako bi se lahko končalo srečanje. ''Zmaga! Zadetek posvečam vsem navijačem Lierseja in vsem, ki verjamete vame,'' se je izvrstnega rezultata razveselil nekdanji napadalec Gorice in Maribora, ki je veselje z navijači delil prek socialnega omrežja Facebook.

Na zadetek v prvoligaškem tekmovanju je čakal kar osem mesecev. Nazadnje je zadel v polno na Portugalskem, ko je v dvoboju med Rio Avejem in Olhanensejem premagal rojaka Vida Belca. Zdaj kot posojeni igralec Cardiff Cityja nastopa v Belgiji, prvi gol pa je dočakal v tretjem nastopu. V tretje je šlo torej rado.

V soboto prihaja derbi začelja

Po zadetku Velikonje, ki je pri izvajanju strela z bele točke poslal vratarja v napačno smer, je dvakrat v polno zadel še 19-letni belgijski up Faysel Kasmi, gostitelji pa so na koncu kljub dvema poznima zadetkoma ostali praznih rok in objokovali zapravljeno priložnost. Zulte-Waregem so se v prejšnji sezoni v ligi Europa dvakrat pomerili z Mariborčani. Vijolice so na gostovanju v Belgiji vknjižile zgodovinsko zmago, saj so se prvič v skupinskem delu omenjenega tekmovanja vrnile domov bogatejše za tri točke.

Lierse je na zmago v belgijskem prvenstvu čakal vse od 18. oktobra 2014. Vmes se je zgodilo veliko stvari. Slovenski trener Slaviša Stojanović je v zimskem prestopnem roku osvežil vrste in pripeljal ogromno novincev, med njimi tudi 26-letnega Primorca, rezultati pa mu še vedno niso šli na roko.

Ljubljančan je prejšnji teden po novem razočaranju dvignil sidro in se sporazumno razšel z vodstvom. Lierse je na prvi tekmi brez Stojanovića izgubil proti Milčevemu Standardu (2:3), že na prihodnjem izpitu pa se je predstavil v lepši luči in si v Waregemu prislužil tri točke (3:2). Slavje je bilo nepopisno.

Lierse resda še naprej ostaja na zadnjem mestu, a je dokazal, da vendarle ni pozabil zmagovati. Tri točke bodo vlile samozavest rumeno-črnim, ki jih prihodnjo soboto čaka derbi začelja. V Lier prihaja Cercle Brugge, ki ima pred nekdanjo Stojanovićevo četo, začasno jo vodi Francoz Olivier Guillou, le pet točk prednosti. Obeta se nova priložnost, da Velikonja in druščina povečajo število točk in si morda obstanek zagotovijo že po rednem delu.

Ne spreglejte