Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
7. 8. 2018,
12.10

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,78

1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Chelsea Atletico Madrid Real Madrid Thibaut Courtois

Torek, 7. 8. 2018, 12.10

5 let, 8 mesecev

Courtois želi k otrokoma, Chelsea prihaja po Oblaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,78

1

Jan Oblak | Jan Oblak, ki se v zadnjih tednih ubada z manjšo poškodbo rame, spada med najboljše vratarje na svetu. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jan Oblak, ki se v zadnjih tednih ubada z manjšo poškodbo rame, spada med najboljše vratarje na svetu.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki si je v zadnjih letih na vratih madridskega Atletica izklesal status enega najboljših čuvajev mreže na svetu, bi lahko poleti vendarle zamenjal okolje. Chelsea je zanj pripravljen odšteti 100 milijonov evrov. Modri iščejo naslednika Thibauta Courtoisa, ki želi zaradi osebnih razlogov na vsak način izsiliti prestop k madridskemu Realu.

Nogometni poti priznanih vratarjev iz Belgije in Slovenije sta se v preteklosti že prepletali. Ko je visoki Thibaut Courtois leta 2014 zapustil Atletico, kjer je branil kot posojeni vratar Chelseaja, ga je nasledil prav Jan Oblak. Med vratnicama rdeče-belih se je izkazal, se podpisal pod številne presežke in rekorde, kar trikrat pa mu je pripadla nagrada zamora, ki jo prejme vratar španskega prvoligaškega kluba z najmanjšim številom prejetih zadetkov.

Sportal Angleži so prepričani: Jan Oblak je brez dvoma najboljši na svetu

O njegovih kakovostih se razpreda po vsem svetu, znašel se je na seznamu želja prenekaterega velikana. Na njem je prisoten tudi Chelsea, ki se je po poročanju katalonskega športnega dnevnika Mundo Deportivo odločil, da bo v London, če bo izgubil Belgijca, pripeljal prav Škofjeločana.

Courtoisa vleče srce v Madrid

Thibaut Courtois je z rdečimi vragi na SP 2018 osvojil tretje mesto. | Foto: Reuters Thibaut Courtois je z rdečimi vragi na SP 2018 osvojil tretje mesto. Foto: Reuters Modri so se znašli v nehvaležnem položaju, saj želi Courtois zapustiti klub in se preseliti v Madrid, kjer živita njegova otroka Adriana in Nicolas, ki jih ima s prejšnjo srčno izbranko. Njegov zastopnik Christophe Henrotay je v pogovoru za SunSport zaupal, kako je belgijski vratar večkrat zaprosil modre, naj mu prižgejo zeleno luč za selitev v Madrid. Zaradi osebnih razlogov torej želi zapustiti London in oditi v špansko prestolnico, kjer je pred leti razveseljeval navijače Atletica.

Belgijec, ki je letos z reprezentanco na svetovnem prvenstvu osvojil tretje mesto in prejel nagrado za najboljšega čuvaja mreže na tekmovanju, je trdno odločen, da izpelje svojo namero. Pogodba z Londončani mu poteče prihodnje leto, Real pa ga je že nekajkrat snubil, da bi se pridružil taboru belih baletnikov. V angleških medijih se omenja odškodnina v višini 45 milijonov evrov, ki jo je Real pripravljen plačati za nezadovoljenega belgijskega orjaka, ki se mu bo kmalu iztekla pogodba z modrimi.

Thibaut Courtois Chelsea
Sportal Ne Jan Oblak, v Real Belgijec

Sarriju je že povedal, kam želi

Chelsea je v nedeljo izgubil dvoboj angleškega superpokala proti Manchester Cityju. | Foto: Reuters Chelsea je v nedeljo izgubil dvoboj angleškega superpokala proti Manchester Cityju. Foto: Reuters Courtois naj bi novemu trenerju Chelseaja Mauriziu Sarriju že dejal, da želi zapustiti London. Italijanski strateg zaradi tega do nadaljnjega ne računa na Belgijca, saj meni, da z mislimi ni povsem osredotočen na branjenje pri londonskem velikanu. Courtois bi moral po podaljšanem počitku zaradi nastopa na SP 2018 prvič priti na trening v ponedeljek, a ga za razliko od reprezentančnega soigralca Edena Hazarda, velike poletne želje Reala, ni bilo.

Dan pred tem je na tekmi angleškega superpokala proti Manchester Cityju na vratih Chelseaja stal Argentinec Willy Caballero, modri pa so ostali brez lovorike.

Manchester City Chelsea superpokal
Sportal City pospravil prvo lovoriko v sezoni

Če bo Oblak ostal pri Atleticu, ga kmalu čaka obračun z Realom

Če bi Oblak prestopil v London, bi bil to najdražji prestop vratarja vseh časov.
 | Foto: Getty Images Če bi Oblak prestopil v London, bi bil to najdražji prestop vratarja vseh časov. Foto: Getty Images Belgijec je za slabo leto starejši od Oblaka, ki se z Atleticom počasi pripravlja na prvi vrhunec sezone, evropski superpokal proti Realu. Za drugo evropsko lovoriko, odkar brani barve Atletica, naj bi se udaril 15. avgusta v Talinu. Če ne bo do takrat že zamenjal kluba. Po poročanju Munda Deportiva je namreč Chelsea pripravljen odšteti 100 milijonov, kolikor znaša odkupna klavzula v pogodbi Oblaka z Atleticom, in na Stamford Bridge pripeljati 25-letnega Slovenca. To bi bil najdražji prestop vratarja vseh časov.

Oblak, ki ima v zadnjih tednih nekaj težav s poškodbo rame in je zaradi nje izpustil nastopa na zadnjih prijateljskih dvobojih, še ni podaljšal pogodbe z Atleticom. Trener Diego Simeone je večkrat poudaril, kako si prizadeva, da bi na vratih zadržal nekdanjega vratarja Olimpije in Benfice. Ker se na Otoku letos poletne prestopne dejavnosti končajo že 9. avgusta, bo v prihodnjih urah in dnevih zelo zanimivo dogajanje okrog morebitnih nakupov in prodaj vratarjev pri Chelseaju, zlasti v primeru, če bodo modri res dovolili Courtoisu vrnitev v Španijo.

Real Barcelona
Sportal Prvi španski el clasico nove sezone 28. oktobra

Bo Kepa Arrizabalaga ostal zvest Athleticu iz Bilbaa? | Foto: Reuters Bo Kepa Arrizabalaga ostal zvest Athleticu iz Bilbaa? Foto: Reuters

Oglasil se je tudi španski športni dnevnik AS in zapisal, da Chelsea ne razmišlja le o Oblaku, ampak tudi o vratarju Athletica iz Bilbaa Kepi Arrizabalagi, čigar odkupna klavzula znaša 80 milijonov evrov. Mladi španski vratar bi v začetku leta skoraj podpisal pogodbo z Realom, zdaj pa se ga povezuje z enim od najmočnejših angleških klubov, kjer skrbi za vedno polno denarnico ruski oligarh Roman Abramovič. V naslednjih dneh bo tako dogajanje okrog nadaljnjih usod Courtoisa, Oblaka in Arrizabalage še zelo zanimivo.

Ne spreglejte