Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
1. 4. 2011,
12.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Olimpija

Petek, 1. 4. 2011, 12.50

8 let

Cimerotič: Pri Olimpiji me niti ne povabijo na tekmo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Že nekaj časa je minilo, odkar je Sebastjan Cimerotič zapustil Olimpijo. Zdaj igra v tretji ligi za FC Ljubljano, o svojem nekdanjem klubu pa ne razmišlja preveč.

Eden izmed glavnih akterjev zimskega prestopnega roka v Sloveniji je bil izkušeni napadalec. Ljubljenec navijačev Olimpije, pri kateri so ga po koncu prvega dela sezone odslovili, je bil blizu prestopa v osovraženi Maribor, a se naposled odločil, da ne bo izdal ljubljanskih navijačev in bo kariero nadaljeval v tretji ligi. ''Bil sem res blizu selitve v Maribor. A po daljšem premisleku in pogovoru z navijači sem ugotovil, da kaj takega ne bi mogel narediti. Ne glede na to, na kako grd način so se me znebili pri Olimpiji, nisem maščevalen tip in nisem želel uničiti vsega, kar sem v Ljubljani naredil,'' razlaga Sebastjan Cimerotič, ki ne verjame, da se bo v bližnji prihodnosti v kakršnikoli vlogi vrnil v klub, za katerega je igral sedem sezon. ''Dokler so v vodstvu ti ljudje, ki so zdaj, dvomim. Odkar sem odšel, me ni poklical še nihče. Pri Olimpiji me sploh ne povabijo na tekmo. Nisem dobil niti karte za derbi z Mariborom,'' je razočaran priljubljeni Cime, ki je bil z zdajšnjim športnim direktorjem Ljubljančanov Milenkom Ačimovičem dober prijatelj, zdaj pa … ''Res je, bila sva dobra prijatelja. Kako je zdaj, pa ne bi komentiral, je zakomplicirano,'' je povedal 36-letni napadalec. Tudi o zadnjih dobrih rezultatih ljubljanskega prvoligaša ni želel govoriti. ''Iskreno povedano ne spremljam Olimpije v zadnjem času. Ne vem, kako igra. Vem, kar mi povedo prijatelji, to pa je tudi vse,'' pravi Cimerotič.

Zdaj igra v tretji ligi pri FC Ljubljani, v dresu katere je medtem že debitiral. Zanimalo nas je, zakaj se je odločil za igranje v tretji ligi, čeprav je imel na mizi tudi ponudbo prvoligaša Triglava iz Kranja? ''Zato, ker sem dal besedo Marku Elsnerju. Nisem želel prelomiti obljube. To je pri meni najbolj pomembno. Nikogar nisem želel prevarati in lahko rečem, da sem se odločil pravilno,'' je še povedal mojster preigravanja, ki ne ve, kako dolgo bo še igral nogomet. ''Dokler bo šlo,'' je pogovor zaključil vedno zanimiv sogovornik.

Ne spreglejte