Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
13. 1. 2014,
15.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zoran Pavlović Milan Osterc Franck Ribery Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi zlata žoga

Ponedeljek, 13. 1. 2014, 15.40

8 let

Cimerotić: Če si je Ronaldo kdaj zaslužil zlato žogo, si jo zdaj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes bo v Zürichu proglašen najboljši nogometaš za leto 2013. V igri za zlato žogo so štirikratni zmagovalec Lionel Messi, Cristiano Ronaldo in Franck Ribery. Kaj menijo trije znani Slovenci?

Zaključna prireditev v Zürichu se bo začela ob 18.30. Na Sportalu jo bomo podrobno spremljali.

"Vsak je po svoje mojster nogometa. To je stvar okusa. Dolgo ni bilo tako izenačeno in bo res zanimivo videti, kdo bo zmagal. Zase lahko rečem, da je to, kar je zadnje mesece pokazal Ronaldo, vredno največjega spoštovanja. Glasoval bi zanj, če bi imel to možnost. Messi je bil dolgo časa odsoten. Kaj pa Ribery? S klubom je osvojil vse, kar se da. To je zanj velik plus. Je velik mojster nogometa, a ni ravno dorasel Ronaldu. Če si je Ronaldo kdaj zaslužil zlato žogo, si jo zdaj. Šokiran bom, če bo spet končal na drugem mestu. Res je, z Realom ni osvojil nobene lovorike, to je velik primanjkljaj, je bil pa kot posameznik najboljši. Kako te lovorike lahko naredijo večjega, pa lahko vidimo pri Messiju. Vsi čakajo, da osvoji svetovno prvenstvo. Šele takrat bodo dejali, da je boljši od Maradone, do takrat pa bo le 'mali Maradona'."

"V letu 2013 me je najbolj prepričal Ronaldo. Z vsem, kar je pokazal na igrišču. S predstavami, goli, podajami, potezami in tako dalje. Gre za individualno nagrado, ne za ekipno, to je pomembno priznati. Glede na njegove igre in ogromno število zadetkov, podaj in tako dalje, je bil Ronaldo to leto najboljši. Ima to smolo, da igra ravno v obdobju, ki ga je zaznamoval Messi, večkratni najboljši nogometaš na svetu. Messi je bil v prejšnjih letih bolj superioren in je izstopal, zdaj pa so mu ponagajale poškodbe. Po mojem mnenju ravno toliko, da ne bo postal igralec leta. Ribery je najboljši igralec Bayerna, z njim je ta osvojil kar pet lovorik ter bil izbran za najboljšega v nemškem prvenstvu. A ponavljam, govorimo o individualni nagradi. In Cristiano je bil prejšnje leto najboljši."

"Težka odločitev. Vsi trije so vrhunski. Ronaldo in Messi sta stroja za zadetke, tako da bo veliko odvisno od tega, na kaj se bo najbolj gledalo pri odločitvi. Ribery je po lovorikah najbolj daleč. Če bi gledali po tem kriteriju, bi bil to on, a bomo zvečer videli, kaj so postavljali v prvi izbor. Lovorike ali kaj drugega. Sam bi dal zaradi rezultatov nagrado Riberyju. Ima enkratno priložnost, da jo osvoji, saj verjetno ne bo več nikoli v takem položaju. Če pa bi moral izbirati med Ronaldom in Messijem, bi izbral Argentinca, ki mi je bolj všeč."

Ne spreglejte