Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2012,
8.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Juventus Chelsea Zenit

Torek, 18. 9. 2012, 8.58

6 let, 7 mesecev

Chelsea izpadel, Celtic in Galatasaray napredovala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Evropski prvak Chelsea je kljub visoki zmagi izpadel iz lige prvakov. Juventus je namreč zmagal v Donecku. Napredovala sta še Celtic in Galatasaray, poraženca zadnjega kroga sta Cluj in Benfica.

Chelsea, ki je v minuli sezoni osvojil naslov, je upal na zmago nad Nordsjaellandom in poraz Juventusa v Donecku. Prvi pogoj so Londončani izpolnili, drugega Šahtar ni. Italijanski prvak je namreč zmagal v Ukrajini in napredoval. In to celo s prvega mesta. Drugega je osvojil Šahtar, Chelsea pa se bo moral zadovoljiti z ligo Europa. Zelo napeto je bilo v skupini G, v kateri sta se do zadnjih minut za napredovanje dajala Benfica, ki je gostovala pri Barceloni, in Celtic, ki je gostil moskovski Spartak. Portugalci v katalonski prestolnici niso zmagali, Škoti pa so do zadetka, ki jim je prinesel zmago in osmino finala, prišli v 81. minuti in se veselijo velikega uspeha. Omeniti velja, da je za Barcelono Lionel Messi, ki le še en gol zaostaja za rekordom Gerda Müllerja po številu zadetkov v koledarskem letu (85), igral v zadnje pol ure, igrišče pa zapustil predčasno zaradi poškodbe. Morda še bolj dramatično je bilo v skupini H, v kateri je Galatasaray vse do zadnje pol ure zaostajal pri Bragi z 0:1, medtem ko je Cluj vodil pri Manchestru Unitedu z 1:0. Potem pa so Turki zadeli dvakrat in prišli do preobrata, ki jim je prinesel napredovanje. Romuni tako kljub odmevni zmagi pri angleškemu podprvaku, ki pa je igral v nekoliko spremenjeni zasedbi, niso napredovali. V skupini F je bilo vse odločeno. Odprto je bilo le še vprašanje, kdo bo zasedel prvo mesto. Ker sta tako Valencia kot Bayern proti Lillu oziroma ekipi BATE Borisov zmagala, so vrh skupine zasedli Bavarci.

Bogati Manchester City je v skupini D ostal tudi brez lige Europa in zasedel zadnje mesto, čeprav je Ajax prepričljivo izgubil v Madridu proti Realu. Angleški prvaki so namreč klonili v Dortmundu proti Borussii. Res slaba evropska sezona varovancev Roberta Mancinija. V skupini C je drugim bogatašem, Rusom iz Zenita, le uspelo. Zmagali so v Milanu z 1:0 in ob remiju Anderlechta v Malagi skočili na tretje mesto. V skupinah A in B se je odločalo le o prvih mestih, ki prinašata boljše izhodišče v osmini finala. V skupini A je PSG v neposrednem obračunu v Parizu premagal Porto in končal na vrhu. V skupini B je prvo mesto zasedel Schalke, ki je remiziral pri Montpellierju, medtem ko je Arsenal dosegel nov slab rezultat pod vodstvom Arsena Wengerja, ki je pod vse večjim pritiskom. Izgubil je proti Olympiakosu v Pireju. Zagrebški Dinamo se je v 93. minuti rešil pred šestim oziroma skupno dvanajstim zaporednim porazom v ligi prvakov pred domačimi navijači proti kijevskemu Dinamu, potem ko je enajstmetrovko uspešno realiziral rezervist Ivan Krstanović.

Odmevi po tekmi PSG : Porto Odmevi po tekmi Dinamo Zagreb : Dinamo Kijev Maksimir si je oddahnil: le peti najslabši obisk vseh časov

Odzivi po tekmi Olympiakos : Arsenal

Odzivi po tekmi Milan : Zenit (Hulk, Luciano Spalletti) Odzivi po tekmi Milan : Zenit (Massimiliano Allegri)

Odzivi po tekmi Borussia Dortmund : Manchester City Odzivi po tekmi Real Madrid : Ajax

Bonucci: Hočem igrati proti Real Madridu Odmevi po tekmi Chelsea : Nordsjaelland Rafael Benitez po evropskem izpadu

Odzivi po tekmi Bayern : BATE Borisov

Messi in navijači Barcelone lažje dihajo Poškodba Lionela Messija Odmevi po tekmi Barcelona : Benfica Ljudje so se mu smejali …

Odzivi po tekmi Manchester United : CFR Cluj Odzivi po tekmi Braga : Galatasaray

Ne spreglejte