Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2008,
17.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 2. 3. 2008, 17.49

8 let, 5 mesecev

Celjani le strli odpor Nafte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši MIK CM Celja so v 21. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Nafto z 2:0 (0:0).

Celjani so z zmago proti zanje vedno neugodni Nafti pokazali, da jih spomladi vendarle čakajo lepši trenutki kot jeseni, ko so popolnoma razočarali. Varovanci Pavla Pinnija so sicer dolgo trli odpor in po precej dolgočasnem prvem polčasu v drugem le pokazali drugačen obraz in dvakrat zatresli mrežo Lendavčanov. S tem so se jim na lestvici približali le na dve točki.

Eterović zadel prečko

Uvodni polčas drugega dela sezone na Areni Petrol ni ponudil veliko užitkov celjskim ljubiteljem nogometa. Med bolj zanimive trenutke sodi poskus Sešlarja v 13. minuti, ko je s prostega strela s strani skoraj ukanil gostujočega vratarja Luka. Gosti so zapretili v 31. minuti, ko je po prostem strelu Eterović najprej zadel prečko, na odbito žogo je stekel Ortiz in dobro meril, toda v celjskih vratih se je izkazal Mujčinović. Gledalce in domače nogometaše pa je še najbolj razburil sodnik, ki v 40. minuti ni dosodil prostega strela po prekršku nad Sešlarjem na robu kazenskega prostora.

Celjani do treh točk

Drugih 45 minut je ponudilo več akcije, bolj podjetni pa so bili Celjani, ki so v 49. minuti nakazali, da si želijo vse tri točke. Jovandić je pripravil priložnost Petričeviću, ki pa je preveč okleval, tako da je Caban žogo izbil v kot. V 63. minuti pa so gostitelji zasluženo povedli.

Petričević je podal najprej do Bakariča, ta je z desne strani žogo poslal v kazenski prostor, kjer jo je Matjašec zgrešil. Akcijo pa je pozorno spremljal Jovandić in brez težav zadel za 1:0. Tri minute pozneje je Petričević bolj po nesreči (želel je podati) zatresel okvir Naftinih vrat, v 79. minuti pa je Dvorančić s 16 metrov meril točno v Luka. Toda napadalec, ki je Celjane okrepil v zimskem prestopnem roku, se je izkazal v 87. minuti, ko je odbito žogo z roba kazenskega prostora zabil v mrežo.

Ne spreglejte