SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Če ne z denarjem, pa z mladostjo

2

termometer

Nogometaši Kopra so v spomladanskem delu poleg vodilnega Maribora zbrali največje število točk. Nasmiha se Evropa, trener Milivoj Bračun pa je izpostavil, da leži velika moč v obetavnih najstnikih.

To ni več naključje. Koprčani so nepremagani že na sedmih tekmah, na lestvici pa so se zavihteli na četrto mesto. Od tretjeuvrščene Gorice - tretje mesto za razliko od četrtega zagotovo vodi v ligo Europa -jih ločijo le še tri točke. ''Lahko smo še boljši. Šele takrat bomo povsem zadovoljni,'' po izvrstnem spomladanskem nizu, ki je vrnil nasmeh na lica ambicioznega ''alfe in omege'' koprskega kluba, Anteja Guberca, dodaja Milivoj Bračun. Ni še povsem zadovoljen s predstavami, ki jih kažejo Koprčani, z izplenom točk pa v popolnosti. Hrvaški strateg je že večkrat okusil primorsko klop, a še nikoli v tako skromnem položaju, saj jo je v začetku jesenskega dela pred gostovanjem v Lendavi prevzel v nehvaležnem trenutku. Takrat so bili Koprčani zadnji, zdaj pa se spogledujejo z Evropo. ''Ko sem prevzel ekipo, Evropa seveda ni bila imperativ. Zdaj, ko se je odprla možnost, bomo vse podredili temu cilju. Lahko se uvrstimo še višje, saj imamo še nekaj rezerv,'' sporoča 53-letni Zagrebčan, ki je v soboto prisolil bolečo klofuto stanovskemu kolegu Bojanu Prašnikarju in s Koprčani osvojil štadion na Stožicah. Če Olimpija že celo večnost ne more zmagati na Bonifiki, Koper na gostovanjih veliko lažje preskakuje ''zeleno-belo'' oviro. In to z zanimivo kombinacijo ekipe, v kateri izstopajo številni hrvaški legionarji, mladostni veterani (Ermin Hasić in nekdanji reprezentant Milan Osterc sta rojena leta 1975) ter obetavni najstniki. Bračun začetne enajsterice ne more več sestaviti brez reprezentantov do 19 let, kar je še dokaz več, da gradijo ''kanarčki'' prihodnost na mladih. Ne smemo tudi pozabiti, da so koprske mlade selekcije v prvenstvu na samem vrhu. ''Vesel sem za njih. Nekateri izmed njih so navkljub mladosti že nosilci naše igre (denimo Blažič, Palčič in Pučko). S tem dokazujejo, da ima slovenski nogomet dobro perspektivo. Vedno, ko sem deloval v Kopru, sem imel na voljo odlične mlade igralce. Ker se v finančnem pogledu ne moremo kosati z Mariborom in Olimpijo, moramo podobno kot Gorica delati na mladih in črpati moči iz domačega 'bazena','' je Sportalu zaupal hrvaški strokovnjak, ki ga četrto mesto ni zaslepilo. V mislih je povsem osredotočen na naslednji izziv. Na sobotni dvoboj s Celjani. ''Mlado celjsko ekipo spoštujemo. Vsaka tekma je pomembna, 'manjši' klubi pa ti jo lahko kmalu zagodejo. To je občutila Gorica, ki je naletela na težave s Celjem, Nafto in Triglavom. Dvoboj moramo vzeti zelo resno,'' opozarja trener ''kanarčkov''.

Do četrtka ne bo mogel računati na štiri mlade reprezentante do 19 let, ki so odšli na gostovanje v Grčijo. ''Upam, da se bodo vrnili v dobrem stanju. Vesel sem tudi, da se vračata Popović in Đukić, ki bosta poskrbela za večjo konkurenco.'' Dvoboj med Koprčani in Celjani, goste čaka še sredino pokalno srečanje z Garmin Šenčurjem (Gorenjci so v četrtfinalu presenetljivo izločili prav Koprčane), bo na sporedu v soboto ob 18. uri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin